Musicalnieuws.nl

Musical De Jantjes | 100 jaar theatersucces! | 1920-2020

Zaterdag 14 maart t/m zondag 22 maart 2020 | Theater Het Zonnehuis | Amsterdam-Noord Nederlied Musical viert het 100-jarig bestaan van Herman Boubers beroemde stuk uit 1920 met een nieuwe bewerking. Het wordt een extra feestelijke productie, met een grote cast. En natuurlijk met alle beroemde liedjes, waaronder "Poen", "Wordt nooit verliefd", "Nou tabé dan", "Je bent niet mooi”, "O mooie Westertoren", "Daar komen de Jantjes".

In het café van Tante Piet komen de Jordanezen Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje, Na Druppel en De Mop hun borreltje drinken. Zij proberen iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon, net afgezwaaid uit het leger. Het lukt hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door verloren liefdes, armoede en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren. Ze vertrekken naar Nederlands-Indië. Een dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest, maar er blijkt veel veranderd! Te veel!
De Jantjes is een productie van Stichting Nederlied. www.nederlied.nl.

Belangrijkste rollen
Wil Stravers – De Mop, straatzanger, partner van Na Druppel Speelde o.a. rollen in ‘Krambamboelie’ (Orkater), ‘Oh Johnny’ (Kleinkunst Festival) en ‘Ciske’ (Stage Entertainment), waarin hij rechter en orgeldraaier Dries speelde. Bij Opera Thalia speelde hij grote basrollen. Is regelmatig als straatzanger in de Jordaan te horen, wat hem de gedroomde Mop maakt.

Corinne Rijnders – Na Druppel, straatzangeres, partner van De Mop Zingt bij het Amsterdams Musical Concert Koor en in zangduo Solid. Bij Amsterdam Musical speelde ze rollen in Company’, ‘Sunset Boulevard’, ‘A Little Night Music’ en bij de Theaterrepubliek in ‘Blood Brothers’ en ‘De Man van La Mancha’. Met haar komisch talent is zij de perfecte Na Druppel.

Claudio Schoorstra – Dolle Dries – een Jantje Speelde rollen bij vele toneelgezelschappen en is een talentvolle improvisatieacteur voor trainingen. Is in 2018 verkozen tot Mister International Nederland, waarna hij ons land vertegenwoordigde in Azië. Hij speelde de rol van Dolle Dries al bij toneelgroep Maskerade en nu dus bij Nederlied.

Peter Niesen - Schele Manus – een Jantje Bij het gezelschap De Staande Ovatie speelde hij vele karakters in uiteenlopende theaterproducties. Hij maakte wekelijks live radioprogramma’s voor RTV Purmerend, houdt van zingen, timmert aan de weg als DJ en verzorgt geluid voor podiumperformances.Hij speelt Manus, het loensende Jantje.

Wouter van der Put – Blauwe Toon – een Jantje Volgt de Kleinkunstopleiding aan de Paul van Vliet Academie in Den Haag. Maakte komische vlogs op YouTube kanaal en is actief als redactiecoördinator bij een productiehuis. Speelt als Blauwe Toon de enige rol van een niet-Amsterdammer in De Jantjes omdat hij uit het Brabantse Tilburg komt.

Creatives
Evert de Vries – regisseur Is ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdragen aan de Nederlandse kleinkunst. Oprichter van het Amsterdams Kleinkunst Festival, bedenker van het ‘Concours om de Wim Sonneveldprijs’ en de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs. Talloos zijn de regies en de producties die hij deed.

Bert Stoots – muzikaal leider en arrangeur Tijdens zijn lange carrière is hij orkestleider of componist van vele musicals, theaterprogramma’s en bij de televisie. Hij heeft gewerkt met Conny Stuart, Georgette Hagedoorn, Adèle Bloemendaal, Robert Paul en vele andere theatercoryfeeën. Muziektheater maken is zijn grote passie.

René Trok – accordeonist Ze noemen hem de meest bevlogen accordeonist van Nederland. Hij werkt mee aan talloze shows, theaterproducties en musicals. Is veelvuldig te zien op de televisie of te beluisteren op de radio. Met zijn Amsterdamse humor en tongval is hij de perfecte musicus voor het Amsterdamse sentiment.
Musical 2.0 audities juni 2024