Musicalnieuws.nl

Musical De Hospita geeft gratis studentenkamer weg

Win een kamer bij een hospita in strijd tegen kamernood

De nieuwe musical comedy De Hospita geeft in samenwerking met Hospi Housing een studentenkamer weg voor aankomend studiejaar. Met deze winactie vraagt producent MediaLane Theater aandacht voor het grote kamertekort onder jongeren en de oplossing die hospita’s (of hospites) kunnen bieden in deze woningcrisis. De musical, waarin Simone Kleinsma de rol van revuevedette en hospita Madeleine Coutard speelt, brengt dit onderwerp ook naar de Nederlandse theaters vanaf november.

Een gratis kamer
Met het nieuwe studiejaar voor de deur zijn duizenden studenten op zoek naar een passende kamer. Vanwege het gigantische woningtekort is dit voor velen een lastige opgave. Een kamer bij een hospita, hospes of gastgezin biedt een praktische en sociale oplossing voor dit probleem. Niet alleen worden bestaande woningen beter benut, ook helpt het tegen eenzaamheid onder ouderen én jongeren. Om hier aandacht voor te creëren geeft de nieuwe musical De Hospita samen met Hospi Housing een jaar lang een kamer weg bij een hospita. Studenten uit heel Nederland kunnen zich t/m 1 augustus aanmelden om kans te maken op deze gratis kamer via deze link. 

Simone Kleinsma: “Vanaf november mag ik in de huid kruipen van hospita Madeleine Coutard. De voorstelling zit gelukkig vol humor, maar het huidige probleem van de woningnood is uiteraard heel serieus. Dat wij een klein steentje kunnen bijdragen dit jaar op deze manier is natuurlijk fantastisch! Ik wens de gelukkige student en hospita veel plezier en geluk en ik hoop ze natuurlijk te ontmoeten in het theater.”  

Musical De Hospita
Vanaf november is de gloednieuwe musical De Hospita te zien in theaters in het hele land. Deze voorstelling, speciaal geschreven voor het jubileumjaar van Simone Kleinsma, vertelt het verhaal van een revuester en comédienne van toen. Madeleine Coutard moet haar weg vinden in de verwarrende wereld van vandaag wanneer drie jonge studenten uit geldnood bij haar intrekken. Ervaar de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – opnieuw in de Nederlandse theaters in een verhaal met vlijmscherpe humor en onverwachte emotie. Meer informatie en kaartverkoop is te vinden op: www.hospitademusical.nl

Hospi Housing
Iemand helpen door tijdelijk een kamer in je huis beschikbaar te stellen; dat is hospitaverhuur. Startup Hospi Housing koppelt kamerzoekende studenten aan hospita’s en gastgezinnen door heel Nederland. Het doel: een duurzame en sociale oplossing voor de woningnood. Hospi Housing werkt samen met gemeenten, onderwijsinstellingen en woningcorporaties om dit doel te verwezenlijken. Als snel groeiende sociale onderneming hebben ze al meer dan 400 kamerzoekers kunnen helpen aan een kamer bij iemand thuis. Kijk voor meer informatie op www.hospihousing.com
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025