Musicalnieuws.nl

Music Hall pakt uit met indrukwekkend familiespektakel Scrooge, de Musical

Creatief dreamteam bewerkt ultieme kerstklassieker van Charles Dickens Meesterverteller Warre Borgmans wordt Scrooge en pakt eerste hoofdrol in musical! Kerstvakantie 2018 - 2019 Stadsschouwburg Antwerpen - Capitole Gent

Op een zonnige dinsdagnamiddag werd op de zolder van het Capitole in Gent de nieuwe musical Scrooge gepresenteerd. De producent Music Hall komt na het succesvolle Oliver! met een andere musicalbewerking van Charles Dickens. Het boek ‘A Christmas Carol’ is één van zijn meest succesvolste boeken. De hoofdrol zal vertolkt worden door Warre Borgmans.

Het verhaal van de oude man Scrooge gaat over zijn verbitterdheid. Zijn leven draait enkel om zoveel mogelijk geld verdienen, verder niets. Hij heeft een hekel aan vriendschap, liefde en dus ook kerst. In de nacht voor kerstmis krijgt hij echter enkele dromen die hem een andere kijk op zijn leven geven.

​Creatief dreamteam
75 jaar na de publicatiedatum spreekt ‘Scrooge’ of ‘A Christmas Carol’ de mensen nog altijd even sterk aan als Charles Dickens’ tijdgenoten. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier.

Music Halls nieuwe familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’ blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in ‘A Christmas Carol’ op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatief dreamteam. Het gouden

trio Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé staat steeds garant voor topkwaliteit. Frank Van Laecke en Allard Blom schrijft het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeert de muziek in zijn typische zwierige en lyrische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal vermaarde Cornelius Baltus, bekend van onder andere ‘Tanz der Vampire’, ‘The Lion King’ en ‘Chess’, met Brigitte Derks aan zijn zijde als regieassistente. De energieke danspassen worden bedacht door Vanni Viscusi, danser in tal van grote musicals en (associate) choreograaf van onder meer ‘Tanz der Vampire’, ‘Aida’ en ‘La Cage aux Folles’. De prachtige en sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra, met een internationaal palmares in theater en opera om u tegen te zeggen. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.

Warre Borgmans
Voor de veeleisende rol van Ebenezer Scrooge heb je een acteur met grote klasse nodig. Onder anderen Albert Finney, Patrick Stewart, Michael Caine en dichter bij huis Luc Philips kropen al in de huid van de vrek. Warre Borgmans is dus in goed gezelschap. De gevierde Vlaamse theater-, tv- en filmacteur van onder meer ‘Team Spirit’, ‘Windkracht 10’ en ‘Kulderzipken’ is van alle markten thuis, en ook musicals en familiespektakels zijn hem niet vreemd. Ebenezer Scrooge wordt een kolfje naar de hand van deze meesterverteller.

Over Dickens en ‘Scrooge’ (‘A Christmas Carol’)
Charles Dickens (1812-1870) was één van de belangrijkste auteurs wereldwijd tijdens het Victoriaans tijdperk en verwierf zijn faam door zijn kleurrijke personages en kronieken van een maatschappij in verandering tijdens de Industriële Revolutie.

De novelle ‘A Christmas Carol’ verscheen op 19 december 1843; de 22ste was de hele eerste druk van 6000 exemplaren al uitverkocht. Op het eerste zicht lijkt het een ‘lichter’ werk dan Dickens’ boeken ‘Oliver Twist’, ‘Nicholas Nickleby’, ‘David Copperfield’ of ‘Great Expectations’. Veel van de thema’s in ‘A Christmas Carol’ zijn echter dezelfde als in Dickens’ grote romans, zoals sociaal onrecht en armoede, en hoe beide elkaar versterken.

Praktisch

‘Scrooge, de Musical’
Van Frank Van Laecke, Allard Blom & Dirk Brossé

Regie: Cornelius Baltus

Producent: Geert Allaert

Kerstvakantie 2018-2019

Stadsschouwburg Antwerpen / Capitole Gent Tickets & info: www.musichall.be