Musicalnieuws.nl

Murder Ballad: een pareltje die je absoluut niet mag missen!

Op maandag 12 oktober ging de musical Murder Ballad in première in de Goudse schouwburg in Gouda. De off-Broadway hit die nu door Stent Producties naar Nederland is gehaald is een doorgecomponeerde rockmusical waarbij het einde gelijk duidelijk is. Iemand gaat dood.. Maar wie?

De mysterieuze verstelster (Cystine Carreon) neemt je mee in het verhaal van Sara (Vajèn van den Bosch), een ambitieuze, levenslustige twintiger, die niets van het leven wil missen. Na een stormachtige relatie met de ruige Tom (Jonathan Demoor) ontmoet ze de veel rustigere en stabielere Michael (Buddy Vedder). Ze trouwen en krijgen een dochtertje. Maar na jaren gaat het knagen, heeft ze wel de juiste keuze gemaakt en past de rol van jonge moeder haar wel? Als ze dan Tom weer tegen het lijf loopt, laait de passie van vroeger weer op.
 
Zo af en toe is er een musical die boeit van het begin tot het eind en zo’n musical is Murder Ballad. Een ijzersterk verhaal, zowel diepgang en humor en een uitvoering van een uitzonderlijk hoog niveau. Een vocaal hoogstandje van alle vier de geweldige vocalisten. Vajèn van den Bosch laat in de rol van Sara een totaal andere kant van zichzelf zien. Van de naïeve en klunzige Lauren in ‘Kinky Boots’ naar de rol van de sexy en uitdagende Sara. In deze rol kan Vajèn haar hele oeuvre kwijt. Ze weet zowel humor als diepgang te stoppen in haar reis van losbandige jeugd naar zorgzame moeder. Haar stem is krachtiger dan ooit en de rockmuziek gaat haar zeer goed af. Haar samenspel met haar tegenspelers, Jonathan Demoor en Buddy Vedder is fantastisch. Allen zijn goed op elkaar ingespeeld. Jonathan Demoor speelt de rol van de ruige Tom. Een rol die ver vandaan ligt van de mannen die hij eerder speelde. Tom’s karakter is vrij oppervlakkig. Toch weet Jonathan er een sprankje diepgang in te leggen met het nummer ‘Sara’.  Zijn schakels richting het einde zijn geweldig. Het enge stalkerige karakter gaat hem verrassend goed af.
 
Tegenover de ruige Tom, hebben we de lieve poëet Michael, gespeeld door Buddy Vedder. Buddy is bij het grote publiek vooral bekend als presentator en acteur, maar in deze voorstelling kan Buddy naast zijn acteer talent, ook zijn andere talent laten zien en horen. De opbouw van zijn karakter doet hij erg goed, ook zijn zang en spel idem zijn van hoog niveau. De verteller van de moord is Cystine Carreon. Multi-talent, want naast haar fantastische spel en fenomenale zang, verzorgt zij ook de vioolpartijen. Verder staat de muzikale leiding in handen van Marnix Wetzer. Zijn fantastische pianospel versterkt de ijzersterke cast en geeft de muziek vleugels.
 
Deze voorstelling is ontstaan met in het achterhoofd de coronacrisis. Omdat als acteurs onder de contactberoepen valt mogen zij binnen de anderhalve meter komen. Alleen wanneer er gezongen wordt moet er afstand gehouden worden. De moeilijke staging was in de handen van Anouk Poell. Zowel de regie als de vertaling was in handen van Florus van Rooijen. Onze complimenten voor de vertaling, want daar valt niets op aan te merken. Ook het decor is briljant en interactief. Over de achtergrond is een barcode gemaakt met elastieken. Die barcode is dus echt te scannen met je telefoon. De piano heeft ook meerdere functies. Zo wordt hij ook als bar gebruikt.
 
Helaas zijn door de huidige coronamaatregelen een deel van de shows uitgesteld. Hopelijk kunnen we in de toekomst weer genieten van deze show. Wat het is met recht een must-see te noemen!

Door: Jennifer Hoffmann/MH

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025