Musicalnieuws.nl

Mooie zang en geslaagde schrikmomenten in de Thrillermusical VALS

Op vrijdagavond 21 oktober ging in theater De Flint in Amersfoort de thrillermusical Vals naar het boek van Mel Wallis de Vries in première en MusicalNieuws was erbij

Omdat het boek Vals uit 2010 op de boekenlijst staat, is deze door veel middelbare scholieren gelezen. Hierdoor is het verhaal bij veel jonge mensen bekend: vier vriendinnen die gaan logeren in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Zo afgelegen dat er geen bereik is bij het mobiele netwerk.

Het huisje is van de vader van Abby, gespeeld door Patricia van Haastrecht. Abby is een vrolijk meisje die het als enige goed kan vinden met alle drie de andere meiden. Zij heeft ook als enige al een jaar een vast vriendje Casper, gespeeld door Stef Pits.

Abby’s beste vriendin was eigenlijk Kim, gespeeld door Rianne Peterson, maar komt er in het huisje achter dat Abby samen gaat studeren met Pippa. Pippa, gespeeld door Priscilla Knetemann, is de bitch van het stel. Ze doet erg onaardig tegen de andere meiden, behalve tegen Abby.
Pippa heeft een geheim waar ze zich erg schuldig voelt tegenover Abby.
De enige die het geheim kent is Feline, gespeeld door Vivian Panka. Feline en Pippa zijn absoluut geen vriendinnen, sterker nog ze haten elkaar en hebben steeds weer ruzie.

Door het slechte weer sneeuwen ze in, waardoor de elektriciteit regelmatig uitvalt. Na het verdwijnen van de eerste vriendin,: Kim, maakt niemand zich in eerste instantie echt zorgen, maar dan verdwijnen de andere vriendinnen ook  één voor één. Tot Pippa alleen overblijft….
Wat is er aan de hand? Is er iemand die het op de meiden heeft gemunt?

De jonge getalenteerde cast is erg overtuigend en neemt je goed mee in het spannende verhaal. Maar ook de zang is bij alle vier prima in orde en ook tezamen kleuren ze heel mooi.
Voor decor (door Joris van Veldhoven) is gekozen voor een ligbank, een eettafel voor op het toneel met op de achtergrond een beeldscherm waar diverse filmpjes op vertoont worden.

Ga deze spannende thriller zien om het antwoord te krijgen op eerdere vragen. Kijk hier voor de speellijst!

Klik hier voor ons fotoverslag