Musicalnieuws.nl

Moderne Assepoester straalt in klassieke prinsessenjurk

Na een uitverkochte première in Hoogeveen zag MusicalNieuws Assepoester, de nieuwe voorstelling van Langhout Theaterproducties, op 4 november in het Fulcotheater in IJsselstein

Met een ijzersterke cast bestaande uit slechts 6 personen spelen ze de hele voorstelling zonder dat er personages gemist worden. Dit betekent wel dat zowel Nino Ruiter als Annebeth Moolenburg een dubbelrol spelen. Nino speelt vader en goede fee en Annebeth Moolenburg speelt Koetsier en Lakei. Beide spelen de dubbelrollen met verve.
De vader van Assepoester vindt zijn nieuwe vrouw op een datingsite en zij komt samen met haar dochter Secretia naar hem toe, maar bij aankomst lijkt zij totaal niet op haar profielfoto! Ze is groter en minder vriendelijk….
Echter vader heeft geen tijd om zijn internet vriendin beter te leren kennen, want hij is voetendokter en kreeg een belangrijke, orthopedische, spoedopdracht waardoor hij per direct naar Peru moet.
Als zij alleen met de mooie Assepoester zijn komt de ware aard naar boven van zowel de boze Stiefmoeder als de stiefdochter. Hans Langhout als boze Stiefmoeder en Sanne Franssen als Stiefzuster Secretia spelen beide de rol van slechterik op heerlijke wijze. Precies zoals de rollen gespeeld dienen te worden.
Marieke Goemans is een mooie innemende Assepoester, die verliefd wordt op de verwende Prins Kylian de Rooij. De prins die haar grappig genoeg komt helpen met huishoudelijke klusjes.

Het is het verhaal van Assepoester, maar dan in een modern jasje en met diverse grappige twists. Ondanks de vele moderne opmerkingen en verwijzingen gaat Assepoester toch gewoon in een hoepel-prinsessenjurk naar het bal en reist ze net als in het originele sprookje in een betoverde koets en verliest ze uiteraard om klokslag 12 haar schoentje.

Langhout Theaterproducties heeft met Assepoester weer een prima visitekaartje afgegeven en bezorgt het aanwezige publiek een erg leuke middag. De sterke cast in zowel spel als vocaal neemt het publiek mee in het verhaal, waarbij de liedjes een leuke toevoeging zijn. Het publiek wordt ook uitgenodigd om mee te zingen en te dansen. 
Na voorstelling wordt er door de cast uitgebreid tijd genomen om met alle kinderen die dit willen op de foto te gaan.
Assepoester toert door het hele land en kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025