Musicalnieuws.nl

Mode-icoon Diane von Furstenberg eregast bij Red Star Line Musical

Niemand minder dan mode-icoon Diane von Furstenberg was vandaag eregast bij de Red Star Line Musical in Puurs. Na het hoog bezoek van onze koninklijke familie afgelopen weekend, opnieuw een mijlpaal voor de Red Star Line Musical. Diane von Furstenberg werd geboren in Brussel en woont in New York. Ze kwam naar het Studio 100 Pop-Up Theater vergezeld door goede vriend Christian Louboutin.

Diane von Furstenberg en Christian Louboutin werden in het Studio 100 Pop-Up Theater ontvangen door Philip Heylen, Gert Verhulst en Studio 100 CEO Anja Van Mensel en gingen na de voorstelling met de cast op de foto.
Diane von Furstenberg“Prachtige voorstelling! Ik ben ontroerd door deze schitterende acteurs, door dit verhaal, dat me doet denken aan mijn eigen verleden…” Gert Verhulst“We vinden het fantastisch dat niemand minder dan Diane von Furstenberg hier vandaag aanwezig is en vooral dat ze enthousiast is over wat wij hier in haar geboorteland neerzetten met onze musical. Het verhaal van Red Star Line is een Belgisch-Amerikaans verhaal, net zoals het levensverhaal van Diane von Furstenberg. Daarom is het zo bijzonder dat ze onze voorstelling komt zien en omarmen.” Philip Heylen (founding father Red Star Line Museum)“Ik ben enorm blij en vereerd dat Diane, als godmother van het Red Star Line museum, hier vandaag aanwezig is als ambassadrice van het Red Star Line verhaal.”
Over Diane von Furstenberg  
Diane Halfin, na de Tweede Wereldoorlog geboren in Brussel, begon haar schoolcarrière aan het Lycée Dachsbeck en was daarna leerling op kostscholen in Zwitserland en Engeland. Tijdens haar studies ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot, prins Eduard Egon von Fürstenberg. Na haar opleiding economie leerde ze van de Italiaanse industrieel Angelo Ferretti de kunst van de snit, het kleuren en het ontwerpen van stoffen. In 1970 verhuisde ze naar New York met een koffer vol jurken. Een paar jaar later lanceerde ze de iconische wikkeljurk, die voor vrouwen een symbool werd van macht en onafhankelijkheid. Diane von Furstenberg werd een echt wereldwijd lifestylemerk. Diane von Furstenberg blijft zich inzetten voor vrouwenemancipatie door opkomend toonaangevend vrouwelijk talent te steunen met haar filantropische werk. In 2005 reikte de Council of Fashion Designers of America (CFDA) haar een Lifetime Achievement Award uit. Zij was voorzitster van de raad van 2006 tot 2019. In 2010 creëerde zij samen met de Diller-von Furstenberg Family Foundation de DVF Awards om vrouwen te huldigen en financieel te steunen die leiderschap, kracht en moed tonen bij het realiseren van hun doelen. In 2015 werd ze door het magazine TIME uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen. Ze heeft sinds 2017 ook een eredoctoraat van de UA op zak. In september 2019 werd ze opgenomen in de National Women’s Hall of Fame. Een bekroning voor haar leiderschap en baanbrekende prestaties. In 2020 kende Frankrijk haar de titel Chevalier de la Légion d’Honneur toe. In 2021 ontving zij de titel van Commandeur in de Kroonorde van haar geboorteland België. De meest recente erkenning die haar te beurt viel dateert van maart 2022. Zij ontving de Ruth Bader Ginsburg Woman of Leadership Award voor haar uitmuntende leiderschap en inzet voor vrouwen Ze zetelt momenteel in het bestuur van Vital Voices en de CFDA. Ten slotte schreef ze verschillende boeken, waaronder Diane: A Signature Life, The Woman I Wanted to Be, vertaald in acht talen, Own It, en The Secret to Life, haar recentste werk.
Over Red Star Line Red Star Line is de opvolger van de iconische succesmusical 40-45. Het is een emotionele rollercoaster met een unieke live-beleving. De bezoekers worden tijdens deze reis ondergedompeld in een wonderlijk spektakel dat je meeneemt in een ongezien avontuur, van Antwerpen tot New York, op het land en op het water.   Regie en scenario Frank Van Laecke   Muziek Steve Willaert   De cast van Red Star Line Jan - Jonas Van Geel & Jelle Cleymans Marie - Lotte Stevens & Ianthe Tavernier Louise - Charlotte Boudry & Charlotte Verduyn Walter - Peter Van den Begin & Peter Van de Velde Jakob - Carry Goossens & Frans Van der Aa Martha - Free Souffriau & Laura Seys Rosalie - Marleen Merckx & Vera Mann Jef - Jan Schepens & Peter Thyssen Cyriel - Nordin De Moor, Michiel De Meyer & Leendert De Vis Zulma - Hilde Van Wesepoel & Goele De Raedt Odillon - Dirk Van Vaerenbergh & Ludo Hoogmartens   Ensemble Martijn Claes, Wout Sels, Jurgen Stein, Pieter Casteleyn, Steven Colombeen, Tim Saey, Sven Tummeleer, Victor Marinus, Roger Makadi, Youssef El Kaouakibi, Malik Mohammed, Keije Schepers, Joris De Beul, Baptiste Vuylsteke, Chris Schep, Kenny Verelst, Mathias De Decker, Stijn Linders, Maja Van Honsté, Elke Buyle, Janis van Dorsselaer, Lien Van den Bossche, Charlotte Suijs, Pauline Joris, Florence Van Laecke, Liesbeth Roose, Lynn Mancel, Gitty Pregers, Alyssa Luypaert, Seline Sánchez, Helena De Graeve, Julie Demarbaix, Freya Pauwels, Melia Loi, Annefloor Imhoff, Zoë Rijk, Eveline Maes, Christophe Degelin, Jeroen Logghe, Patrick Sabel, Lieselot Lauwers, Tessy Torfs en Kato Haes.   Verhaal Antwerpen, 1923 Inscheping van een passagiersboot van de Red Star Line. Honderden reizigers, hun koffers volgestouwd met illusies en hoop op een beter leven. Sommigen onder hen zullen hun droom realiseren, voor anderen wordt het avontuur één grote teleurstelling...
Studio 100 Pop-Up Theater Puurs tickets & info via www.redstarline.nu

Producties Musical 2.0 - 2024/2025