Musicalnieuws.nl

Mijn Leven is van mij: intieme en eerlijke documentaire over Pia Douwes

Het leven van Pia Douwes lijkt zo prachtig, maar is dat ook zo?

Documentairemaker Emma Westermann studeerde in 2006 af als Master of the Arts. In 2008 debuteerde zij als documentairemaker met Jan Mesdag zingt Brel (Dyzlo Film, 59 min) die in première ging tijdens het Nederlands Film Festival.
Voor haar laatste documentaire heeft Emma Westermann anderhalf jaar internationaal gevierde musicalster Pia Douwes gevolgd. Wat volgde is de documentaire “Mijn leven is mij” een film met een lach en een traan.

Hierin volgt documentairemaker Emma Westermann Pia op de voet in haar drukke bestaan zowel in binnen- als buitenland. “Mijn leven is mij” zingt Pia al jaren, maar na het zien van de documentaire lijkt het leven van Pia Douwes niet alleen van haar, maar lijkt zij ook geleefd te worden.
 Zo gebeurde het dat zij in drie verschillende producties in drie verschillende landen zat! Pia wil zichzelf voortdurend verbeteren en probeert alle touwtjes in handen te houden. Helaas was dit allemaal ook voor Pia net teveel van het goede, wat resulteerde in een burn-out.
Hierdoor moest ze al haar optredens cancellen en had veel hulp nodig om haar hyperventilatie aanvallen onder controle te krijgen.

Naast dit alles probeert ze zo veel mogelijk de zorg voor haar ouders op zich te nemen. De liefde voor haar ouders is voelbaar in de zaal en wordt prachtig in beeld gebracht. Zo zien wij niet alleen de hardwerkende Pia, maar ook de kwetsbare Pia.

Mijn leven is van mij is een film van DOXY in coproductie met AVROTROS, met steun van CoBO, VSBfonds, VandenEnde Foundation en Fonds21. De documentaire ging op dinsdag 29 mei in première in het Amsterdamse DeLaMar theater en zal in december op tv te zien zijn. www.doxy.nl

Kijk HIER voor ons fotoverslag van de première


 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025