Musicalnieuws.nl

Message in a bottle: adembenemende perfectie

Er zijn heel soms van die momenten dat je een theater uitlooopt en je tegen iedereen die je tegen komt wil roepen: ik heb nu iets gezien, daar MOET, ja met hoofdletters, u heen! Zo adembenemend fenomenaal ontroerend prachtig. Zo n stuk dat je raakt tot in je ziel. Dat je meteen nog een keer wil zien. Dat je onthoudt en waar je je kinderen, collega s, vrienden en buren heen wil duwen. Waar je tegen je tranen vecht omdat het bijna te mooi is, en hartverscheurend en indringend. Kortom, buitencategorie goed. Message in a bottle, een co-product van choreografe Kate Prince en Sting is zo.

De choreografie moet een prijs winnen. Een verhaal zonder taal, alleen dans, zo messcherp, zo mooi, van de hoekige gebaren tot het liefdevolle duet in blauw. En dan gelijk de prijs voor toneelbeeld. Hoe met minimale middelen, kleuren en licht werelden tot leven worden gewekt, van de diepste duisternis tot het feest van liefde. 

De fenomenale dansers en de choreografie brengen een verhaal tot leven dat juist in de wereld van vandaag verteld moet worden. Het verhaal van gelukkige mensen die in een oorlog belanden en opgeslokt worden door dood, gruwel en geweld. Die op de vlucht slaan, niet welkom zijn, zo ongelofelijk niet welkom zijn, en na vele omzwervingen, nachtmerries en  getekend door verlies toch doorzetten om een plek te vinden.
De scène van twee mannen is het toonbeeld van perfectie, brok in je keel, en dat gevoel: dit mag nog heel lang door gaan.

Een ultieme danservaring voor dansliefhebbers. 2 uur Sting in oude en nieuwe arrangementen voor Sting liefhebbers en een verhaal dat niet vaak genoeg verteld kan worden. Vluchtelingen zijn mensen als jij en ik. Geen criminelen of beesten, geen tsunami of nummers, maar dappere mensen op zoek naar een toekomst voor hun kinderen.

Ik zou zeggen :nodig iedereen uit om dit te zien. Als je dit gezien hebt kun je het nooit meer niet gezien hebben. Maar wel een waarschuwing: Als je dit gezien hebt wil zo snel mogelijk nog een keer!

Ga kijken! Dat moet. Zo prachtig.

Door Elise Kant
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025