Musicalnieuws.nl

Meeslepende Side Show van Sempre Sereno

Side Show is een musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Siamese tweeling Daisy en Violet Hilton. Laat u meeslepen in een verhaal over acceptatie, liefde en het omarmen van elkaars unieke eigenschappen.

Musicalvereniging Sempre Sereno speelde van 22 mei tot en met 25 mei de Nederlandse première van deze Broadway-musical. Op vrijdag 24 mei zag MusicalNieuws de versie van Sempre Sereno in Theater Junushoff in Wageningen.

Daisy en Violet Hilton staan als hoofdact in een freakshow in de jaren ’20 en dromen van een beter bestaan. Onderdrukt door een harde en gewelddadige spreekstalmeester, verlangt de tweeling steeds meer naar een leven van roem, rijkdom en romantiek. Wanneer een talentscout en een ambitieus artiest de potentie van Daisy en Violet ontdekken, bieden ze de hen een kans om de freakshow te verlaten. De tweeling gaat in op het aanbod van de heren; een beslissing die hun leven drastisch verandert. Opeens leven Daisy en Violet in een luxe wereld vol ‘glitter and glamour’, waarin ze altijd volop in de belangstelling staan. Ondanks hun nieuwe leven als wereldberoemde sterren van het Orpheum Circuit, blijven ze verlangen naar een speciaal iemand. Iemand die onvoorwaardelijk van hen zal houden, precies zoals ze zijn.

In de hoofdrollen van Daisy en Violet zien wij Justine Buijserd en Pia Douwes special talent 2018 Pippi-Lotte Maessen. Dat Pippi-Lotte een talent is, was al bekend. Maar ook haar collega Justine laat zien van zeer goede huizen te komen. De dames zijn een plaatje en laten duidelijk zien dat deze show over hun gaat. Vocaal zijn deze dames zeker professioneel te noemen. De gehele show laten ze horen dat ze de sterren zijn. De dames trekken de show volledig en grote respect dat ze deze zware show die ruim 2 uur duurt, 2x per avond op kunnen voeren. 

Tom van Hek en Ralph van Zwieten nemen de mannelijke hoofdrollen op zich. Tom van Hek zien wij als Terry Connor. Hij is erg overtuigend in zijn spel, maar ook laat hij met het nummer ‘Gesprekken in mijn hoofd’ zien dat hij vocaal ook zeker z’n mannetje staat. Ralph van Zwieten neemt de rol van Buddy Foster op zich. Hij weet deze rol mooi neer te zetten. De innerlijke struggle had wel iets meer naar voren mogen komen maar dat wordt hem vergeven door zijn sterke tegenspel naar zijn collega’s.

Paul Verhage neemt de rol van Jake op zich. Paul speelt deze rol op een intrigerende wijze. Mooi is om te zien hoe Jake de keuze maakt om voor de dames te kiezen. De rol van Sir wordt door Jasper Ham vertolkt. Hoewel hij voornamelijk in het begin momenten heeft, maakt hij indruk. Zeker het flashback moment met Auntie (Floor Mossink) is erg komisch. Zo krijgt het serieuze gedeelte, ook nog een komisch randje. Toch vonden wij het wel jammer dat de opening ‘Kom gluur naar een Freak’ wat lastig verstaanbaar was.  

Om Daisy en Violet staat ook een enorm ensemble van ‘freaks’ met grote, handen, benen, vlekken maar vooral groot talent. Het ensemble is zeker een belangrijk deel van deze show. Frits Tutuarima, Harmen Doekes, Floor Mossink, Imie Nieuwland, Daniël Wolters, Jelle Touwen, Hilde de Kok, Daniëlle de Vreede, Anika Holtrop, Demi Vaartjes, Lindsay Sen-Bemelmans, Jasper Hanegraaf, Leonie Hermans, Metta Piersma, Merlijn Hulsenboom, Jan-Willem Hendriksen, Yvonne Sijssens, Sarina Versteeg, Mijntje Didden, Martijn Wolters, Wieke Baris, Arie van Eck, Mirjam van der Kraats, Naomi Kroon, Romy Buijs, Sanne Muller en Viola Bennink pakken ieder een moment om zijn/haar talent te laten zien.

Marleen van der Loo nam zoals vanouds weer de regie op zich. Haar visie is op een mooie manier vorm gegeven. Ook willen wij Sempre Sereno prijzen om het feit dat ze nieuwe nog onbekende shows aan durven! Side Show laat zien hoe belangrijk het is dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn; dat authenticiteit gekoesterd moet worden. Iets wat nog steeds relevant is.

Side Show is helaas niet meer te zien maar wij verheugen ons nu al op de nieuwe productie. Volgend jaar treedt Sempre Sereno van 27 tot en met 30 mei 2020 op met de Madness-musical Our House in theater Junushoff. Vanaf 1 maart 2020 zijn voor deze voorstelling kaarten verkrijgbaar.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025