Musicalnieuws.nl

Mees Kees op Kamp, met zo’n leuke Meester wil iedereen wel op kamp!

Op 14 januari 2024 beleefde de familiemusical "Mees Kees op Kamp" zijn première in Schouwburg Het Park in Hoorn, na het succes van de populaire kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en diverse bioscoopfilms.

Mees Kees op Kamp vertelt het verhaal van het bekende kinderboek met de welbekende stagiair Mees(ter) Kees, vertolkt door Luuk Haaze. Mees Kees gaat met zijn klas op werkweek naar de duinen. Mevrouw Dreus, gespeeld door Mylene D'anjou, timmert deze werkweek echter helemaal dicht en geeft Mees Kees een strak tijd- en opdrachtenschema mee. Zij verwacht dat het een leerzame week gaat zijn en zij op deze manier het beste doet voor de kinderen. Echter is Mees Kees niet voor niets Mees Kees, als hij dit net iets anders aanpakt dan dat van hem verwacht wordt. Immers gaat de bonte avond alleen door als alle opdrachten zijn activiteiten zijn afgevinkt. Gelukkig heeft Mees Kees overal een oplossing voor. Zijn positieve instelling maakt het kamp uiteindelijk tot een groot succes. Ondanks de goedbedoelde maar strikte plannen van Dreus, weet Mees Kees er een onvergetelijke kampweek van te maken.

Luuk Haaze speelt de iconische rol van Mees(ter) Kees en hij doet dit in volledige overgave, zijn goede komische timing en zijn overtuigende acteervaardigheden zorgen ervoor dat hij echt de leukste meester van Nederland neerzet. Het schoolhoofd Dreus wordt heel erg sterk gespeeld door Mylène D’Anjou, door haar strenge opening, mét de daarbij horende gedragsregels, is de toon als Dreus direct gezet. Mylène zet de rol van het schoolhoofd ontzettend geloofwaardig neer, het is de ultieme balans van de strenge Dreus en de komische noot in de show. Anouk van Nes speelt in deze show meerdere rollen, onder andere van campingeigenaresse Katrien, ook haar komische timing is echt wat de voorstelling weer extra energie geeft

De andere sterren van de show is de wervelende kindercast, deze première bestond de kindercast uit: Thomas Koekkoek, Kaey van den Berg, Nova Meens, Joris Hetterscheit, Linde van den Bos en Timora Aikins. Deze groep kinderen zet hun rollen ontzettend energiek neer, waardoor de hele zaal mee krijgen in hun energie, ze hebben een hele leuke chemie samen en je kan heel goed zien hoeveel plezier ze hebben in het spelen van hun rollen. Na het oorwurm nummer “Weer wat geleerd” klinkt dan ook een oorverdovend & welverdiend applaus!

Deze show is een feestje, voor zowel jong als wat ouder, iedereen heeft gegarandeerd een heerlijke avond vol humor, meeslepende verhalen en gaat veel energie de zaal uit.
 
Door Quinty Jasmijn

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025