Musicalnieuws.nl

May Evans solo concert 11 mei in Rotterdam

Singer-songwriter May Evans geeft op woensdag 11 mei haar eerste avondvullende solo concert in Rotterdam, in Studio de Bakkerij. Een avond vol openhartige verhalen over het leven en de liefde, in al haar prachtige maar soms ook pijnlijke gedaantes. May brengt in haar muziek kleinkunst, pop en neo-soul samen in Nederlandstalige liedjes die ontstaan zijn in de stilte van de afgelopen 2 jaar.

Over May Evans

Als May Evans staat Marije van Sonsbeek dichterbij zichzelf dan ooit. Eerder was Marije te zien in producties als Evita, Mozart, Mamma Mia en Jeans in Nederland, Duitsland en Vlaanderen. Een leven wat noodgedwongen stop werd gezet door Corona. Dit zorgde voor een pauze die Marije met beide handen aangreep om een nieuw pad in te slaan: songwriting. Wat begon als een manier van gedachtes uiten, bouwde uit naar volledig af geproduceerde liedjes in een compleet solo project. Met haar muziek was zij afgelopen zomer al in het TapasTheaeter te zien in haar voorstelling Fenix, en gisteren (6 mei) is haar derde single uitgebracht ‘Van wie ik gister hield’.

Toekomstplannen 

Gedurende het maakproces begonnen ook de release plannen. Zo ontstond de droom van een visueel album; een korte film verweven met May’s muziek waarin zij ook de hoofdrol zal vertolken. Hiervoor heeft zij ruim 10.000 euro opgehaald middels een crowdfunding, waardoor de voorbereidingen in volle gang gezet konden worden. Het visueel album wordt in het najaar van 2023 verwacht. Om Nederland alvast kennis te laten maken met May voordat het visueel album uitkomt, werkt zij dit jaar nog naar een debuut EP toe. Binnenkort wordt daar meer over bekend gemaakt.

Benieuwd hoe Nederlandstalige kleinkunst, pop én soul samen kunnen klinken? Kom dan woensdagavond 11 mei naar Studio de Bakkerij in Rotterdam en geniet van May’s solo concert! Kaartjes vanaf €5,- via www.studiodebakkerij.nl


Producties Musical 2.0 - 2024/2025