Musicalnieuws.nl

Matzer ism Bos Theaterproducties haalt Casablanca naar het heden zonder het verleden aan te tasten

Theater versie van Casablanca beleefde zijn première in de Verkadefabriek in Den Bosch op zaterdag 16 maart 2019 en MusicalNieuws was erbij

De eenakter door Matzer Theaterproducties en Bos Theaterproducties belicht de klassieker Casablanca op een bijzondere manier en brengt Casablanca naar het heden zonder het verleden aan te tasten. 

De show begint van achter de coulissen waar wij een groep acteurs zien, die zich voorbereidingen door tekst- en stemoefeningen. Het is duidelijk dat ze Casablanca gaan spelen.
We zien Rick's café van de achterzijde. De coulissen worden van het toneel gescheiden door een "gordijn" van kettingen waarop op bijzondere wijze de dialogen worden geprojecteerd.

Tussen de scènes van het originele stuk door, zien we de problemen en angsten waar de acteurs mee worstelen in de huidige tijd. Die duidelijk niet veel verschillen met de problemen en angsten van toen.

Er zit vaart in het stuk en blijft je aandacht vasthouden.  Deze productie is geschreven door Jibbe Willems en geregisseerd door Madeleine Matzer. De muziek is gecomponeerd door Helge Slikker.

De getalenteerde en overtuigende cast bestaat uit: Stefan Rokebrand als Rick, Jamie Grant als Ilsa, Tjebbo Gerritsma als Strasser/Sam/pianist, Gürkan Kücüksentürk als Renault E.A., Marijn Klaer als Laszlo/Ugarte, Carmen van Mulier als Annina E.A. en multi-instrumentalist Sinan Arat zorgt voor de muzikale begeleiding.

Casablanca is tot en met 9 juni in diverse theaters door het land te zein Kijk HIER voor de speellijst

Door Hannie van Veen

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025