Musicalnieuws.nl

Master Class over het leven van Maria Callas weet het premièrepubliek te raken

Brecht Callewaert weet in "Master Class", over het leven van Maria Callas, het premièrepubliek te raken. Voorstelling rond La Divina - nog tot 23 juni in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

Zaterdagavond vond de langverwachte première van "Master Class" plaats in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. InTeam Producties bracht deze meeslepende muziektheaterproductie voor een enthousiast en ontroerd publiek, dat werd meegevoerd in de wereld van de legendarische Maria Callas.

Onder de regie van Niels de Valk schitterde Brecht Callewaert in de rol van Maria Callas. Zijn vertolking was indrukwekkend en wist de complexiteit en emotionele diepgang van de operadiva perfect te vangen. De cast, bestaande uit Maud Hanssens, Morann De Langhe, Bjorn Geudens en Bas Bossaerts, leverde stuk voor stuk krachtige en geloofwaardige performances, die het publiek ademloos achterlieten.

De muzikale begeleiding door Charles Vanden Broucke op de piano, gecombineerd met de prachtige zang op muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini, zorgde voor een onvergetelijke avond. Het publiek werd getrakteerd op een ware levensles die zowel ontroerend als inspirerend was.

"Master Class" vertelt het verhaal van Maria Callas aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek heeft gelaten. Tijdens een masterclass voor jonge zangers plaatst ze zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling en inspireert ze haar studenten - 'haar slachtoffers' zoals ze hen noemt - om de aria van hun leven te zingen, terwijl ze zelf wegzinkt in herinneringen. De scherpe, som humoristische en soms meedogenloze opmerkingen van Callas werden door Callewaert met verve gebracht, en zorgden voor zowel lachsalvo's als diepe ontroering.

Na het grote succes van "Priscilla, Queen of the Desert" heeft InTeam Producties wederom bewezen meester te zijn in het brengen van meeslepende en ontroerende voorstellingen. "Master Class" is een must-see voor liefhebbers van theater en opera, en is één van de hoogtepunten van het theaterseizoen. "Master Class" is nog te zien tot 23 juni in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. Zorg dat u deze unieke kans niet mist om een van de meest fascinerende figuren uit de operageschiedenis te ontmoeten in een productie die de essentie van kunst en emotie belichaamt.

Tickets koop je hier
Charles Vanden Broucke speelt pianist ‘Emmanuel (Manny) Weinstock’ en begeleidt deze ‘master class’. Zelf studeerde hij piano aan het Conservatorium van Gent en was hij actief als MD en pianist in verschillende musicalproducties (momenteel in die laatste functie in ‘Jesus Christ Superstar’). Bij InTeam’s ‘Priscilla, Queen of the Desert’ stond hij aan het hoofd van het orkest.
Bas Bossaerts rondt zijn opleiding Theater- en Filmwetenschap aan de UA momenteel af. Hij deed zijn stages voor InTeam en de Proefkonijnen en stond zelf in een aantal musicalproducties, waaronder DeepBridges ‘Ridders van de Ronde Tafel’. In Master Class speelt hij de rol van ‘stagehand’.
Maud Hanssens vertolkt de rol van ‘Sophie De Palma’, een goedlachse sopraan. Maud studeerde Musical aan het Brusselse Conservatorium en speelde in diverse producties zoals ‘The Sound of Music’ en ‘Blood Brothers’ (Festival Bruxellons) en InTeam’s ‘Priscilla, Queen of the Desert’.
Bjorn Geudens, fris afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool, richting Muziektheater werkt momenteel voor Theater Krefeld und Mönchengladbach in Duitsland. In ‘Master Class’ maakt hij zijn professioneel Vlaams scènedebuut, als de flamboyante ‘Anthony Candolino’.
Morann De Langhe speelt sopraan ‘Sharon Graham’. Morann is klassiek sopraan en actrice, ze studeerde recent af van de Fontys Hogeschool richting Klassieke Muziek. Ze zong in verschillende opera's en concerten in Nederland, België en Engeland. Momenteel zingt ze diverse concerten in opdracht van De Nationale Operette (NL).
Tenslotte kruipt Brecht Callewaert in de huid van Maria Callas. Brecht speelde recent nog de transvrouw Bernadette in ‘Priscilla, Queen of the Desert’. Nu brengt hij vooral een integere benadering, met de nadruk op het ‘fenomeen’ Callas.
MASTER CLASS - KORTE INHOUD

In dit muziektheatervuurwerk wordt operadiva MARIA CALLAS terug tot leven gewekt. 

Aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek gelaten heeft en ze zelf haast niet meer kan zingen, geeft ze in New York een masterclass aan jonge zangers. Ze plaatst zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling wanneer ze de studenten - ‘haar slachtoffers’ zoals ze hen noemt - overhaalt, aanspoort en inspireert om de aria van hun leven te zingen terwijl ze zelf wegglijdt in herinneringen. Ze preekt vol passie over muziek. Ze sabelt haar leerlingen genadeloos neer en vertelt vooral over haar eigen twijfels en verlangen naar liefde. Ze sleept het publiek mee naar haar jonge jaren als lelijk eendje, ze haalt uit in haar felle haat tegen haar rivalen en de meedogenloze pers die haar eerste optredens afkraakte. 

We herbeleven haar triomfdagen bij La Scala, haar huwelijk met Meneghini en haar grote gedoemde liefde voor Aristoteles Onassis. Callas' emotionele explosies, haar bijtende en verrassend scherpe humor, haar duizelingwekkende theatraliteit culmineren in een quasi monoloog over opofferingen in naam van de kunst, die de genialiteit van La Divina maar ook de kwetsbaarheid van deze omstreden figuur blootlegt.

MARIA CALLAS - ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS

Met live pianomuziek van o.a. Verdi, Puccini en Bellini.
Regie: Niels de Valk
Met: Brecht Callewaert, Charles Vanden Broucke, Bas Bossaerts, Maud Hanssens, Bjorn Geudens en Morann De Langhe.
Muzikale Leiding: Charles Vanden Broucke
Vocal coaching: Pascale Deturck
Foto affiche: Marc Drofmans
Portretten: Steven Hendrix
Tot 23 juni in Zwarte Zaal, Fakkeltheater
Tickets via www.fakkeltheater.be

Producties Musical 2.0 - 2024/2025