Musicalnieuws.nl

Marmalade maakt Vlaamse topcast Disney musical ‘The Little Mermaid’ bekend

Het Belgische productiehuis Marmalade start vanaf woensdag 13 september 2017 met de ticketverkoop van een van de meest geliefde musicals allertijden, ‘The Little Mermaid’. De Disney musical komt vanaf 13 december 2017 voor de allereerste keer in de Belgische musicalgeschiedenis naar Vlaanderen.

Marmalade brengt hiermee, na het grote musicalsucces van ‘Beauty and the Beast’ eind vorig jaar, haar tweede totaalspektakel naar Flanders Expo Gent. Niemand minder dan Ianthe Tavernier, Juan Gerlo, Kobe Van Herwegen, Anne Mie Gils, Hans Peter Janssens, Jan Schepens, Frank Hoelen, Nordin De Moor, Marc Lauwrys en Ivan Pecnik zijn enkelen van de bekende musicalgezichten die de topcast vervolledigen. De regie ligt in handen van ‘de godfather’ van de Vlaamse musical: Frank Van Laecke.
 
“De combinatie tussen een zeer getalenteerde cast en een bekend verhaal met al even populaire liedjes, werkt. Komt daar nog eens bij dat de musical ‘The Little Mermaid’ dit jaar tien kaarsjes mag uitblazen. Geen beter moment om Vlaanderen figuurlijk onder te dompelen in dit magische verhaal,” zegt Yoshi Aesaert, CEO en producer bij Marmalade, “Met trots kondigen we aan dat deze musical voor het eerst in ons land opgevoerd zal worden. Het wordt een ongezien totaalspektakel in een originele setting met prachtige stemmen, verrassende effecten en duizelingwekkende acrobatie. De bezoeker duikt al van bij de ingang “diep in de zee” om de magische onderwaterwereld van ‘The Little Mermaid’ te ontdekken. Beleving staat hierbij centraal. We willen een verrassende en ontroerende ervaring creëren voor jong en oud,” aldus Aesaert.
 
Cast:
Ariël: Ianthe Tavernier
Prins Erik: Juan Gerlo 
Sebastiaan: Kobe van Herwegen 
Ursula: Anne Mie Gils
Koning Triton: Hans Peter Janssens
Slijmjurk: Jan Schepens
Grimbert: Frank Hoelen
Slijmbal: Nordin De Moor
Jutter: Marc Lauwrys 
Chef Louis: Ivan Pecnik
 
Regie: Frank Van Laecke 
Muziek: Alan Menken
Liedteksten: Howard Ashman & Glenn Slate
Script: Doug Wright
 
Gebaseerd op het verhaal van Hans Christian Andersen en de Disney film
In een productie van Howard Ashman & John Musker
Geschreven en geregisseerd door John Musker & Ron Clements
Oorspronkelijke productie van Disney Theatrical Productions
Nederlandse vertaling van Martine Bijl

Data & locatie:
Vanaf 13 december 2017 in Flanders Expo Gent
Galapremière : 17 december 2017
 
Ticketprijzen:
Golden seats: €80 / Cat. 1: €70 / Cat. 2: €60 / Cat. 3: €50 / Cat. 4 : €35
Op vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag en op 26 december : + 5 €
Ticketprijzen voor de galapremière op 17 december, inclusief premièrefeest na de voorstelling :
Golden seats : € 185 / Cat. 1: €175 / Cat. 2: €165 / Cat. 3: €155 / Cat. 4: €140
De ticketverkoop voor de voorstellingen tot en met 26 december start op 13/9/2017.
 
Meer info vind je op www.thelittlemermaid.be.
Tickets kunnen online via thelittlemermaid.be of telefonisch besteld worden via 070 275 010
(max. 0,30 cent/minuut – enkel op werkdagen tussen 9u30 en 17u30).

Over Marmalade: 
Marmalade werd in 2013 opgericht door de jonge ondernemer Yoshi Aesaert. Sindsdien verdiende het Gentse productiehuis zijn sporen in de filmwereld (Wat Mannen Willen, Keet en Koen, Allemaal Familie, Alleen Eline, Bad Trip, Bastaard etc.) en televisie (Gent West, een productie voor Vier). Met de productie van Disney’s ‘Beauty and the Beast’ zette Marmalade in 2016 de eerste stap naar live-entertainment.
 
Over Walt Disney Theatrical Productions:
Walt Disney Theatrical Productions, een divisie van The Walt Disney Studios, werd opgericht in 1994 en opereert onder leiding van Thomas Schumacher. Wereldwijd werden acht Broadwaymusicals door meer dan 133 miljoen theaterbezoekers bekeken en werd Walt Disney Theatrical Productions reeds genomineerd voor 59 Tony Awards ®, waarvan 20 keer gewonnen werd met grootste eer. Met momenteel 15 producties wordt een Disney musical professioneel vrijwel elk uur van de dag ergens uitgevoerd op onze planeet.
Musical 2.0 audities juni 2024