Musicalnieuws.nl

Marcel Visscher sprankelt als Gaston in Beauty and the Beast‏

Het aantal musicals waarin hij de afgelopen jaren in heeft gespeeld is niet op de vingers van twee handen te tellen. De soorten rollen die hij heeft gespeeld zijn zo divers als maar kan zijn, ook in dezelfde musical draait hij zijn hand er niet voor om om als understudy diverse rollen voor zijn rekening te nemen. De rol van Gaston in Beauty and the Beast speelde Marcel Visscher ook al in de eerste productie van Beauty and the Beast in 2005/2006, als understudy van René van Kooten. Ook in de huidige versie was hij understudy voor Gaston (én ook voor Tickens) en speelde hij de rol van Gaston al een tijdje toen Freek Bartels even uit de running was vanwege een blessure.

Nu Freek is begonnen aan de voorbereidingen voor het toneelstuk Moeders en Zonen, dat op 29 april a.s. in première gaat, neemt Marcel Visscher de rol van Gaston definitief over. Dat werd afgelopen donderdag, 31 maart, gevierd met een speciale première. Een sprankelende première, waarbij zowel Visscher als de gehele cast lieten zien volledig op elkaar ingespeeld te zijn. Als Gaston overtuigt Visscher als een sullige macho. Hij zet de rol neer zoals dat in een sprookje heel goed kan: uitvergroot en als karikatuur maar wel op een manier dat je toch sympathie voor hem blijft houden.
 
Het samenspel tussen Marcel en Jorge Verkroost als Lefou is uitstekend. De heren vullen elkaar uitstekend aan als partners in crime. Na afloop geniet Visscher zichbaar van de terechte aandacht die aan zijn première is besteed.
 
Voor ons was het de eerste keer dat wij Steven Roox als Beast zagen spelen. Ook hij zet een overtuigende rol neer en geniet zichbaar van zijn speeltijd als Beast ter vervanging van Edwin Jonker, die momenteel in Suriname verblijft voor de opnames van de nieuwe speelfilm “Tuintje in mijn hart”. Na afloop van de voorstelling praten we kort na met hem.
 
‘Het is het beste dat ik ooit heb gedaan,’ vertelt hij ons. ‘Het is echt ontzettend leuk, zo gaaf! Het beest is zo gemeen maar ik wil hem ook een beetje grappig maken, en menselijk. In de voorstelling maakt hij zo’n grote boog.’ We merken op dat hij ook eigen dingetjes in de rol heeft ingebracht. ‘Dat klopt,’ zegt hij, ‘daar heb ik van tevoren niet over nagedacht, maar die komen gewoon op. Die vrijheid krijg ik ook. Derek, onze resident director, blijft wel heel erg trouw aan wat de Amerikaanse regisseur heeft gezegd, maar toch is daar binnen ook de vrijheid om dingen te doen. Ik ben ook wel heel blij dat ik die krijg, want anders zit je toch een beetje in een keurslijf. Maar het kan en dat is echt leuk!’
 
Beauty and the Beast is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.
 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025