Musicalnieuws.nl

Mamma Mia is weer terug en beter dan ooit!

Mamma Mia is een bekende titel die vrijwel iedereen kent. Ruud De Graaf en Hans Cornelissen besloten om de welbekende versie los te laten en een volledig nieuwe versie te maken. Een nieuwe vertaling, nieuw decor, nieuwe kostuums maar nog steeds hetzelfde geliefde verhaal. Op een zonnige zondagmiddag ging deze vernieuwde versie in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam

Ruud De Graaf en Hans Cornelissen namen een behoorlijk risico om niet de bekende vertaling te gebruiken. In plaats daarvan lieten ze Jeremy Baker een volledig nieuwe vertaling maken. Jeremy had de show en de vorige vertaling nooit gezien of gehoord en begon daarom helemaal vanaf nul! Na wat preview optredens waren veel mensen erg sceptisch. Maar na het zien en horen van de volledige nieuwe show moeten wij zeggen: chapeau! De teksten lopen beter en samen met de unieke regie van Martin Michel is alles begrijpelijker. Liedjes maken nu beter deel uit van het verhaal en voelt minder als “hier is een liedje”. Ook zijn alle karakters beter uitgelicht. Iedereen heeft daadwerkelijk een goeie toevoeging aan het verhaal.

Verhaal:
De verloofde Sophie wil weten wie haar vader is, maar haar moeder Donna laat hier niks over los. Om te zorgen dat haar vader haar kan weggeven op haar bruiloft, besluit Sophie drie potentiële vaders uit te nodigen. De onverwachte confrontatie van Donna met haar turbulente verleden lijdt tot veel komische en romantische situaties. Vindt Sophie haar echte vader op tijd voor de bruiloft?

Brigitte Heitzer neemt de rol van Donna op zich. Een rol die haar perfect past. Heitzer komt in deze rol geweldig uit de verf. Hilarisch en ontroerend tegelijk. Haar versie van Donna is echt goud! Ook  haar samenspel met René van Kooten als Sam is heerlijk. De chemie tussen de twee is niet van deze wereld. Beiden spelen geweldig en brengen het verhaal écht over.

Soraya Gerrits, die Sophie Saenredam vertolkt, brengt een jeugdige energie die essentieel is voor haar rol. Sophie en Donna hebben beiden een pittig karakter, iets wat in deze versie perfect tot zijn recht komt. Soraya en Brigitte brengen dit beide echt geweldig. Men zou bijna denken dat het echt moeder en dochter zijn. Ook Samir Hassan als Sky komt geweldig tot zijn recht. Waar Sky vaak wordt neergezet als een beetje een saai karakter, weet Samir er echt een liefdevolle, leuke en vrolijke jongen van te maken. Ook het samenspel van Samir en Soraya is geweldig, de twee hebben echt een prachtige connectie.

Carolina Dijkhuizen als Tania en Wieneke Remmers als Rosie zijn ook geweldige aanwinsten. Beiden pakken hun momenten en houden de aandacht van het publiek goed vast. De vaders komen ook in deze versie beter tot hun recht. Naast René van Kooten als Sam, zien we Dennis Willekens als Harry Kien en Barry Beijer als Phil Oostman. De drie hebben vanaf hun eerste momenten op het toneel de lachers op de hand. Allen zijn hilarisch, geweldig en maken de vaders een écht onderdeel van het geheel.

Marvin Sikkema als Pepper is de grote verrassing van de show. Tijdens “Does your mother know” zet hij een geweldig showtje neer. En samen met Thom Koolen als Eddie stelen ze vaak de aandacht met hun heerlijke mimiek en humoristische momenten. Het ensemble is in zijn geheel ijzersterk. De geweldige en moeilijke choreografieën van Chiara Re worden super strak en vrijwel perfect uitgevoerd door deze getalenteerde groep. Vooral Rosanne Rebergen blinkt uit met haar prachtige dans en prachtige lijnen.

Het decorontwerp van Eric van der Palen lijkt op het eerste gezicht vrij simpel; Een eiland met een taverne. Toch bied dit decor veel meer dan men denkt. Alle scenes krijgen echt een ‘eigen’ gevoel ondanks dat er weinig decorstukken worden toegevoegd. Mede door het briljante idee van een draaischijf, komt het eiland echt tot leven. Geweldig ontwerp werkelijk!

Mamma Mia is een hoogwaardige productie die zowel de fans van ABBA als theaterliefhebbers zal aanspreken. De combinatie van sterk acteerwerk, doordachte regie en technische uitmuntendheid maakt het een must-see voorstelling. De Graaf & Cornelissen Entertainment heeft wederom bewezen dat ze in staat zijn om kwalitatief hoogstaand entertainment te leveren. Deze keer door de beste Mamma Mia tot nu toe te produceren!

Door Jennifer Hoffmann

Kijk op onze facebookpagina voor ons fotoverslag
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025