Musicalnieuws.nl

Mamma Mia, here he goes again!

Musicalnieuws bezocht woensdag 17 juli 2019 de 300e show van Mamma Mia en vierde tegelijkertijd de terugkeer van Soy Kroon!

Het verhaal gaat over Sophie (Jolijn Henneman) en haar moeder Donna (Antje Monteiro), die op een klein Grieks eiland wonen. Donna runt op dit eiland haar eigen taverne. Sophie staat op het punt te gaan trouwen met haar jeugdliefde Sky (Soy Kroon) en wil graag dat haar vader haar weggeeft als bruid. Ze weet echter niet wie dit is daar haar moeder haar alleen heeft opgevoed en niet over haar verleden praat. Sophie ontdekt echter in het dagboek van haar moeder dat ze drie mogelijke vaders heeft; Sam, Bart en Harrie. Ze nodigt daarom alle drie de mannen uit om naar het eiland te komen om uit te zoeken wie haar echte vader is.

Antje weet het publiek vanaf haar eerste confrontatie met de vaders meteen in te pakken. Buiten het feit dat haar acteerwerk goed is weet ze ook te raken met haar stem. Wanneer ze het lied ''De winnaar krijgt de macht'' ten gehore brengt voel je de emotie en pijn en weet Antje de hele zaal te raken met als gevolg een oorverdovend applaus, geheel terecht!

Ook de beste vriendinnen van Donna komen naar de bruiloft en halen de avond voorafgaand vervlogen herinneringen op uit de tijd dat ze nog het trio ''Donna en de Dynamo's'' vormden. Tanja (Anouk van Nes) en Roos (Hilke Bierman) zijn in topvorm en weten het publiek keer op keer te laten lachen. Beide vrouwen zijn vocaal sterk, hebben een  goede komische timing en weten bij iedere opkomst het publiek naar zich toe te trekken. Extra shoutout voor de spagaat van Hilke!

De drie vaders worden gespeeld door Dieter Troubleyn (Sam), Emiel de Jong (Bart) en Zjon Smaal (Harrie). Elke vader komt er op zijn eigen manier achter waarom hij nou precies is beland op het Griekse eiland. Ondanks dat er inmiddels 300 voorstellingen gespeeld zijn kun je duidelijk zien dat de heren er nog lang niet klaar mee zijn en genieten vanaf hun komst op het Griekse eiland tot aan de toegift in hun lycra pakjes.

Speciaal voor de terugkomst van Soy werden zijn 300 grootste fans uitgenodigd om samen met Soy zijn terugkomst te vieren. Ook Musicalnieuws is blij dat Soy weer terug is en ondanks dat Soy de afgelopen 120 shows niet gespeeld heeft valt dit niet te zien. Hij laat zien een goede acteur te zijn en het is fijn om te zien dat de klik er met Jolijn, ondanks 4 maanden afwezigheid, nog steeds is. Mocht je de show en Soy nog niet hebben gezien of wil je gewoon nog een keer naar Mamma Mia, boek dan nu je kaarten extra voordelig (via Eventim) en ga met de zomeraanbieding een avond genieten van dit heerlijke verhaal wat ondersteund wordt met de grootste ABBA hits!

My my, how can you resist this?

Door: Sonny Monster

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025