Musicalnieuws.nl

Maastheater doet het weer! Gaat dat zien! De geweldige Red je reet show!

Dat het Maastheater prachtige kindervoorstellingen maakt is geen verrassing. En dat het van hoge kwaliteit is ook niet. Maar soms maken ze iets dat zo verschrikkelijk goed is dat een recensie heel kort kan zijn : ieder-kind-moet-dit-zien!

De grote red je reet show is van ongekende kwaliteit. Waarom? Omdat het in een verrukkelijke verpakking iets meegeeft zonder dat het ook maar een seconde zwaar wordt. Lichtvoetig maar oh zo duidelijk gaat het hier om altijd willen winnen, onverwachte zaken confronteren, verliezen en opstaan, niet winnen ten koste van alles en vooral : als je goed kijkt doen we allemaal maar wat en hoe redden we ons daaruit. Een verfrissend tegenwicht tegen ongebreidelijk maakbaarheidsdenken en herkenbaar relativeren van wat gewichtig lijkt.. . En daarin met alle middelen balanceren we rondom dingen die onverwacht misgaan.

Waarom moet elk kind erheen?
a. Het is onbenoembaar grappig.
b. Fantastisch acteerwerk
c.Passie en lol spat eraf
d.Toneelbeeld, licht, geluid, alles klopt

En vooral omdat het een uur lang intens lachen, meeleven, en heel erg genieten is. Voor ieder kind en voor alle volwassenen die zich teruggeworpen voelen in deze mix van supermario minigames, jaren 70 en 80 quizzen, het stratenmaker op zeeshow gevoel en dubbele lagen.

Een van hun leukste voorstellingen ooit.
Gaan zien! Allemaal.

Door Elise Kant

Producties Musical 2.0 - 2024/2025