Musicalnieuws.nl

Maarten Smeele als de jonge Mark Cohen in RENT - M-Lab

MusicalNieuws sprak Maarten Smeele bij de presentatie van Rent. Op dat moment was hij ook druk bezig met Jeans 24. Toen hij hoorde dat Rent opnieuw in Nederland op de planken zou verschijnen heeft hij gelijk uitgezocht of het te combineren was met Jeans en gelukkig was dat het geval. Daarom mocht hij auditeren en was uiteraard erg blij toen de keus op hem was gevallen.

Smeele’s loopbaan gaat op dit moment als een jongensdroom: na school direct alternate voor de hoofdrol van Frankie Valli in Jersey Boys en hierna meteen door naar Jeans 24 – Tropical Heat, waarin hij niet alleen moest zingen en dansen, maar ook een paar prachtige nummers ten gehore mocht brengen waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar.

Nu staat hij dus in RENT en speelt hij de jonge versie van Mark Cohen. Maarten heeft tijdens zijn opleiding en zelfs bij zijn eindexamen nummers uit RENT gezongen dus de muziek is heel vertrouwd voor hem. Uiteraard heeft hij ook de film gezien waardoor het voor hem als een paal boven water stond dat zowel de rol en de stem van Mark Cohen erg goed bij hem en zijn eigen stemgeluid passen.

Het is nog niet zeker wat Maarten na RENT gaat doen. Het liefst zou hij een rol á la Che Guevara in Evita willen spelen. Wij hopen nog veel en vaak van Maarten op het toneel te mogen genieten!

Producties Musical 2.0 - 2024/2025