Musicalnieuws.nl

Maar liefst 3 premières tegelijk in het ijzersterke 40 - 45

Op 7 oktober 2018 werd de spektakel-musical 40-45 losgelaten op het publiek. Dit succes beleefde op 3 mei nog een alternate première, dit maal van Jo Hens, Michiel De Meyer en Bert Cosemans.

40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis.

Met 40-45 heeft studio 100 zeker nogmaals een pareltje in handen. Met de speciaal gemaakte enorm grote zaal, 8 in verschillende richting rijdende tribunes, 1672 koptelefoons, een vliegtuig en een 30 meter lange trein is het zeker een spektakel te noemen. Door de grote van de zaal wordt er gebruik gemaakt van koptelefoons, waardoor het geluid altijd en overal even goed te horen is. Hoewel de show bijna 2 uur duurt (zonder pauze) gaat het erg snel. De vaart zit er goed in en zelfs bij de grote vlekkeloze decorwissels heb je altijd wel iets om naar te kijken.

Bert Cosemans had na twee shows gespeeld te hebben de moeilijke taak om ook gelijk zijn première te beleven. Hij speelt de rol van Emiel op een mooie manier. De manier waarop hij je meeneemt vanaf het begin is erg fijn om naar te kijken en ook te luisteren.

De rol van Staf wordt al een tijdje afwisselend met Jelle Cleymans gespeeld door Jo Hens. Vandaag was het voor Jo Hens ook tijd om aan de pers te laten zien wat hij kan. Hij speelt de rol van Staf met verve. De groei die hij doormaakt in het verhaal kan hij goed overbrengen.

De hoofdcast voor de rol van Louis Segers bestaat uit James Cooke en Jonas van Geel, maar sinds 1 mei is Michiel De Meyer toegevoegd aan dit rijtje. Michiel speelt de rol van Louis al sinds het begin als understudy maar mag zich nu ook officieel 1e cast noemen. Hij zet de rol van Louis neer met een aanstekelijk enthousiasme. De chemie tussen Michiel en Jo is erg leuk om naar te kijken. De kleine grapjes en opmerkingen zijn een leuke toevoeging en maakt de broer-band overtuigend.

De regie en het script waren in handen van Frank van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en niemand minder dan Will Tura en Steve Willaert componeren de muziek van dit spektakel.
De muziek werd niet live gespeeld, maar de geluidsband is live ingespeeld door het Symfonieorkest Vlaanderen.

40-45 Is verlengd tot mei 2020 en is te zien in Pop-up Theater Studio 100 in Puurs, België.
Wij adviseren: Ga dit echt zien! Dit spektakel-pareltje moet niet alleen door iedereen uit België, maar ook door iedereen uit Nederland gezien worden!

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag van deze premières 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025