Musicalnieuws.nl

Luuk Melisse in Dogfight: Ik ben gewoon nog een jongetje die van niets weet

Tijdens de presentatie op 28 mei 2015 sprak MusicalNieuws met Luuk Melisse, die de rol van Bernstein gaat spelen in Dogfight. “Bernstein is de beste vriend van Birdlace en ik ben eigenlijk de sukkel van de vriendengroep” vertelt hij ons “ik denk dat ik heel stoer ben en bij de mariniers hoor, maar eigenlijk ben ik gewoon nog een jongetje die van niets weet en dat is fantastisch om te spelen”

Over de show vertelt hij ons: “Dogfight gaat over groep mariniers en speelt in de tijd van de vietnam-oorlog. Voordat ze uitgezonden worden gaan ze een avond stappen in San Francisco en daar organiseren zij een heel wreed spel: ze leggen allemaal geld in de pot en degene die het lelijkste meisje meeneemt wint de pot. Birdlace neemt Rose mee en wordt verliefd op haar. Dan komt Rose er achter dat zij meedoen aan de Dogfight, maar ze besluiten dan toch een mooie nacht ervan te maken en ’s morgens gaan de mannen naar Vietnam. Daar maken ze verschrikkelijke dingen mee en of Birdlace na Vietnam terugkomt bij Rose is de cliffhanger”
 
Luuk zit momenteel in het 3e jaar van de jazz- & musical opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en dit is zijn eerste stage. “Eigenlijk is dit mijn vervroegde stage, want ik ga in juli beginnen bij Grease” gaat hij verder “ik vind het vooral leuk omdat ik nu eerst een kleine show kan doen, wat heel vertrouwd is en waar ik een echt rol kan spelen en dan daarna naar Grease wat natuurlijk een hele grote show is, dus ook een hele andere “vibe” heeft. Dat is heel leuk om dit allemaal mee te mogen maken”
 
“De repetities van Grease beginnen eind juni, dus na Dogfight even paar weekjes vrij en dan ga ik weer door. We zijn nu al 4 weken aan het repeteren voor Dogfight, volgende week komt de band erbij en de week daarna is de première al. Op 11 juni beginnen we met de eerste try out van de show, op 13 juni is dan de première en dan spelen we sowieso tot 21 juni, maar wij hopen op een verlenging.”
 
“Wat ik het fijne vind van deze musical is, dat hij een diepere laag heeft. Veel musicals hebben een “happy end”, maar bij Dogfight zullen mensen nog lang nadenken nadat ze zaal hebben verlaten. Het gaat natuurlijk over de Vietnam-oorlog en daar zijn hele erge dingen gebeurd. Daar zijn jongetjes heen gestuurd van 19- en 20 jaar en daarom denk ik dat het vooral gaat over volwassen worden. Wij zitten in diezelfde leeftijdfase en ik kan mij niet voorstellen hoe ik zou moeten overleven, als ik nu naar Vietnam zou worden gestuurd. Dus ik denk dat Dogfight vooral het gaat over volwassen worden.”
 
Dogfight van 11 t/m 21 juni in het M-Lab