Musicalnieuws.nl

LUDIQUE! brengt ode aan Robert Long met muziektheatervoorstelling '‘LevensLONG’'

Het internationale theaterduo LUDIQUE! brengt een eerbetoon aan de legendarische artiest Robert Long met hun muziektheatervoorstelling 'LevensLONG'. Na een uitverkochte tournee in het voorjaar van 2023 en lovende reacties uit Duitsland, Oostenrijk en België, keren Gerald Drent en Martijn Mulders vanaf januari 2024 terug in de Nederlandse theaters voor een reprise van dit bijzondere en ontroerende spektakel. De voorstelling markeert tevens het jaar waarin Robert Long zijn 80ste verjaardag zou hebben gevierd.

In samenwerking met producent Kristof Rutsaert, de weduwnaar van Robert Long, krijgt LUDIQUE! exclusieve toegang tot de schatkamer met het volledige oeuvre van long, zestien jaar na zijn overlijden. Met dit rijke muzikale erfgoed creëert het duo een pure en persoonlijke voorstelling waarin zij een universeel liefdesverhaal vertellen, verweven met de tijdloze muziek en poëtische teksten van Robert Long. 'LevensLONG' belicht thema's als liefde, passie, verlangen, afscheid, hoop en hartstocht.

LUDIQUE! weet op unieke wijze de beeldende teksten van Robert Long te verweven in een theatrale setting, waardoor de voorstelling naar een hoger niveau wordt getild. Door verschillende nummers uit het rijke oeuvre van Long met elkaar te verbinden, te kiezen voor nummers die elkaar versterken, en afwisselend coupletten, refreinen en gesproken teksten te gebruiken, ontstaat een wonderlijke en eigentijdse vorm van theater.

Bijzonder aan 'LevensLONG' is dat voor het eerst enkele Duitstalige nummers van Robert Long in de Nederlandse theaters te horen zullen zijn, vertaald door niemand minder dan Michael kunze, bekend van onder andere Peter Maffay's 'Du' en musicals als 'Elisabeth', 'Rebecca' en 'Tanz der Vampire'. De muzikale leiding tijdens de voorstellingen wordt verzorgd door Peter van der Zwaag, de pianist die jarenlang Robert Long heeft begeleid.

Met hun muziektheatervoorstellingen weet LUDIQUE! moeiteloos verschillende talen te laten samensmelten en het publiek een intieme voorstelling te bieden, waarin de kracht van muziek en liefde in alle facetten weerklinkt. Puur en persoonlijk.

De voorstellingen van LUDIQUE! worden geprezen door zowel pers als publiek. Onlangs ontvingen zij de "Gouden ARTi-Shock", de publieksprijs van het Isala theater in Capelle a/d Ijssel voor hun theaterconcert 'APROPOS' en wonnen ze de publieksprijs van het Delft Fringe Festival met hun muziektheatervoorstelling ‘ZARAH, zonde van de liefde'. Tevens waren zij jarenlang als artist-in-residence verbonden aan het prestigieuze Les Dominicains de Haute-Alsace in Frankrijk en werden zij door het Siegessäule Magazin Berlin uitgeroepen tot 'Der Queere Erfolg aus Amsterdam' met hun theaterconcert 'From BERLIN with Love'.

De muziektheatervoorstelling 'LevensLONG' is een unieke kans om de tijdloze muziek en teksten van Robert Long te herontdekken en te genieten van het meeslepende talent van LUDIQUE!. De voorstelling zal het publiek ontroeren, inspireren en is een eerbetoon aan een van ‘s Nederlands meest geliefde artiesten.

Voor meer informatie en tickets, zie: www.robertlong.nl


Producties Musical 2.0 - 2024/2025