Musicalnieuws.nl

Love Story, the Musical door Musicalcompagnie Mithe

Where do I begin? Wie in de jaren ’70 en ‘80 opgroeide, zal zich het lied uit de filmklassieker Love Story nog herinneren. Zo ook Kristel Lamerichs, artistiek leider bij Musicalcompagnie Mithe. Ze heeft dan ook niet lang getwijfeld om de regie van de musicalversie op zich te nemen. En nu, 51 jaar nadat de film in de zalen verscheen, staat de Leuvense cast van Love Story klaar om het publiek het verhaal te vertellen

Oorspronkelijk stond Love Story in 2020 al op het programma. De cast was bijna klaar met de repetities toen het land op slot ging. Gelukkig zijn ze niet bij de pakken blijven zitten en werden de repetities dit jaar hervat. “Al blijft repeteren met mondmaskers een vreemde bedoening!”, lacht Jitte Vandoorne die als Jenny Cavilleri haar allereerste hoofdrol in een musical scoort.

Kristel en haar cast zitten in laatste rechte lijn naar de première, die op 10 december plaatsvindt in het Reynaerttheater Malpertuus. De crew zet nog de laatste puntjes op de i en het hele team van Mithe buigt zich over een coronaveilige musicalervaring voor het publiek, alles volgens de nieuwe maatregelen die van kracht zijn. Zo zullen mondmaskers en een CST verplicht zijn en wordt Love Story zonder pauze opgevoerd.

“We zijn blij dat we nog steeds mógen spelen. Dat is goed voor ons mentaal welzijn én we willen ons publiek graag een ontspannen avondje uit bezorgen. Daarom doen we er alles aan om de avond volledig coronaproof te laten verlopen. Mensen snakken naar cultuur en de culturele sector snakt naar een podium en publiek. Neem het ons niet af”, zegt Kristel Lamerichs.

Vanaf 10 december kan je de cast aan het werk zien en brengen ze het intieme, kleinschalige verhaal van Love Story tot leven.  Zonder toeters en bellen. Wel met prachtige zangstemmen en sterk acteertalent. Ze nemen je mee terug naar de jaren ’70 en vertellen het ongelooflijk mooie liefdesverhaal van Jenny en haar Oliver.

Meer info en de laatste tickets vind je op www.mithe.be


Producties Musical 2.0 - 2024/2025