Musicalnieuws.nl

Lonneke van Leth Dans kan op volle kracht door!

Gisteravond heeft de Haagse gemeenteraad met een meerderheid een amendement aangenomen, waarin verschillende kleinere Haagse cultuurinstellingen de komende vier jaar toch nog deel uitmaken van het Kunstenplan en structurele subsidie ontvangen. Het Haags jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans zit daar bij! Vanaf januari 2021 kunnen wij op volle kracht verder met alle ambitieuze plannen die we hebben.

Het team van Lonneke van Leth Dans is de Haagse gemeenteraad erg dankbaar voor de steun van de afgelopen periode en voor het serieus en vanuit perspectief bekijken wat de stad en haar inwoners nodig hebben aan kunst en cultuur. Vele raadsleden praten met net zoveel vuur en passie over het Haagse cultuurveld als wij makers zelf. De gemeenteraad onderschrijft het belang van al onze collega’s in het middensegment van de cultuursector.

Door het amendement kunnen wij blijven bestaan, maar zelfs meer dan dat! We kunnen nu extra investeren in een educatiemedewerker; een essentiële functie voor een jeugdgezelschap. Met de beschikbare structurele subsidie kunnen wij de komende jaren de in ons beleidsplan beoogde inhoudelijke groei verwezenlijken en de Haagse jeugd optimaal bedienen. Wij kunnen de aankomende vier jaar weer iedere dag het verschil maken binnen het onderwijs en kinderen dans laten voelen, zien en ervaren.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025