Musicalnieuws.nl

Loge 10 brengt Oliver Twist op geheel eigen wijze

Oliver Twist is de titel en de naam van het hoofdpersonage van een van de bekendste romans van de Britse schrijver Charles Dickens. Het boek werd meerderenmalen verfilmd en werd ook bewerkt tot musical. Op donderdag 20 april was MusicalNieuws aanwezig bij de première van het toneelstuk Olivier Twist door Loge10 Theaterproducties in het fakkeltheater in Antwerpen.

Als weesjongen Oliver Twist ontsnapt uit het armenhuis en terechtkomt in de straten van Londen, ontmoet hij de dievenbende van Fagin. Oliver wordt ondergedompeld in de wereld van pickpockets en van dan af is zijn leven geen seconde meer zonder uitdaging.
Maar Oliver zou Oliver niet zijn als zelfs in de moeilijkste omstandigheden niet het beste uit het leven zou halen.
 
De rol van Oliver werd vertolkt door Mil Sinaeve, dit deed hij erg overtuigend en wist vanaf het eerste moment de aandacht op te eisen. Ondanks het feit dat hij niet overkomt als een jongetje van tien, weet hij je toch mee te slepen in het verhaal. Aron Wade wist in zijn rol van Fagin het publiek goed in te pakken met zijn komische timing en overtuigende spel. De gehele cast was erg sterk in het spel maar toch willen wij Andrea Croonenberghs nog even extra complimenteren met haar speelkunsten, zij speelde de rol van Nancy met volle overgave en dit kwam goed over op het publiek.
 
Oliver Twist is nog tot en met 14 mei te zien in de rode zaal in het Fakkeltheater.
 
Door Jennifer Hoffmann
 
Voor ons fotoverslag klik HIER