Musicalnieuws.nl

Liften 2: een heerlijk sprookje voor volwassenen

Na het succes van “Liften” bundelen Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Slyterman van Loo hun krachten in dit ontroerende nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks. Oprechte gesprekken en gevatte humor: een mooie mengeling van het leven en een ode aan vriendschap

Er was eens…. Zo begint Frédérique Slyterman van Loo als Stefanie Hendrikse haar sprookje voor volwassenen zittend in een gevangeniscel. Met de hulp van “Prinses Saskia” Joke de Kruijf , “Prins Ben” David Sanders en “Knappe Bewaarder Youri” Winston Post vertellen ze een sprookje. Maar het sprookje is niet het enige verhaal wat verteld wordt, want naast dit sprookje blijken alle vier de spelers ook een eigen verhaal te hebben. Zo worstelt Stefanie met een moeilijke keuze omtrent haar demente vader, Youri heeft problemen om zijn volwassen zoon los te laten, terwijl zijn zoon het vreselijk vindt dat zijn vader hem niet wilt laten gaan en tenslotte wordt Saskia verliefd met onverwachte gevolgen.
Als Saskia in de gevangeniscel bij Stefanie wordt geplaatst, probeert ze gelijk vriendschap te sluiten maar daar staat Stefanie in eerste instantie niet voor open. De naïef ogende Saskia is echter wel heel ontwapend en uiteindelijk gaat Stefanie overstag en ze sluiten een vriendschap.

Alle verhalen worden in de cel tegen elkaar verteld en dit geheel wordt heel duidelijk gebracht. Bij elk verhaal afzonderlijk is er wel iemand in het publiek die zichzelf erin herkend.  
Het is echt heerlijk om de komische kant van Joke de Kruijf te zien en als naïeve Saskia steelt ze iedereens hart. Van Frédérique Slyterman van Loo wisten wij al dat zij erg grappig kan zijn en dat bewijst ze ook dit keer weer, maar ook Winston Post kan in deze voorstelling een kant van zichzelf laten zien die we niet eerder zagen.
Nieuweling David Sanders speelt zijn rollen overtuigend en is een geweldige aanvulling voor deze cast.
Kortom de hele cast is erg overtuigend en zijn ook qua zang zijn ze uiteraard erg sterk.

Het decor bestaat uit een gevangenis cel, die gedraaid kan worden en elke zijde heeft andere deuren en/of luiken. Erg slim gevonden.

Er zit veel humor in deze voorstelling terwijl ze toch ook wat ernstige onderwerpen aansnijden, maar de balans is erg goed gekozen en met kramp in onze kaken van het lachen verlaten wij de theaterzaal.

Liften 2 – “Girls Night-Inn” is nog tot en met 9 december in het hele land te zien, kijk HIER voor de speellijst en ga hem zien!.

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025