Musicalnieuws.nl

Lentepresentatie Rick Engelkes Producties op fantastische locatie

Op woensdag 2 mei gaf Rick Engelkes in Grand Hotel Huis ter Duin aan het strand in Noordwijk een presentatie van zijn drie nieuwe producties van het komende seizoen.

De grootste van de drie is Expeditie Eiland

Expeditie eiland gaat over drie compleet verschillende gezinnen die op jacht gaan naar hun geluk door zich op te geven als kandidaat voor het splinternieuwe televisieprogramma ‘Expeditie Eiland’.
Het volkse gezin Ten Kate, het wat omhooggevallen gezin Van Stirum-Vinkesteijn en het wat ingedutte gezin Kuipers.
Drie compleet verschillende gezinnen, die elkaar thuis waarschijnlijk nooit een blik waardig zouden gunnen, die op dit eiland tot elkaar veroordeeld zijn. Ze leggen allemaal hun lot in handen van presentator Ruud Salomons.
Aanvankelijk is iedereen gericht op de winst. De hoofdprijs is dan ook niet misselijk: de winnaar wint het eiland en een geldbedrag van 1 miljoen euro!

In een wirwar van beproevingen, opdrachten en een karig eilandleven bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Zeker als blijkt dat tijdens ‘Expeditie Eiland’ in ieder gezin afzonderlijk ook nog het een en ander uitgevochten dient te worden. Als de beproevingen en opdrachten die Ruud zijn kandidaten laat ondernemen zo bizar worden, dat niemand in ‘Expeditie Eiland’ zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht.
Zit iedereen er wel met hetzelfde motief? Hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Wat is een prijs die een leven lang geluk kan betekenen je waard, als je tijdens het spel degene waar je het meest van houdt kunt verliezen? Voor ze het weten hebben de kandidaten elkaar harder nodig dan ooit.
‘Expeditie Eiland’ is een spannende en schurende komische musical met een vette knipoog naar reality programma’s als ‘Expeditie Robinson’, ‘Temptation Island’ en ‘Helemaal het einde’.
Cast: Jelka van Houten (gedeelde rol met Renée van Wegberg), Ferry Doedens, John Buijsman, Lone van Roosendaal, Dennis Willekens, Rutger de Bekker, Jip Bartels, Kaylee Peters en Pascalle Langhorst.
Regie: Martin Michel & Joep Onderdelinden
Tekst: Allard Blom

Als tweede voorstelling wordt Laten we eerlijk zijn gepresenteerd door co-producent Richard Kemper.
Laten we eerlijk gaat over drie stellen die zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn…
 
Want hoe die jongens van twee hoog je totaal negeren in het trappenhuis is tekenend. Tekenend voor de manier waarop het huis gillend achteruit gaat. Letterlijk. Want ook de stem van zij op één hoog laat de ruiten springen. Dan willen ze ook nog eens een groepsapp. Alsjeblieft zeg: een groepsapp. Gewoon bij elkaar gaan zitten om de boel eerlijk uit te praten: ho maar! Laten we eerlijk zijn: er is geen ergere stress dan burenstress. Onze relatie gaat er nog aan onderdoor. Laatst zei mijn vrouw nog tegen mij: “Misschien is zeiken over de buren nog het enige wat ons bindt.”
Owen Schumacher kent u natuurlijk als typetjeskanon uit ‘Koefnoen’. Beau Schneider is een van ‘s lands grootste acteertalenten (o.a. ‘Hendrik Groen’) en comédienne Hanneke Drenth maakte afgelopen seizoen furore als Jasperina in de theaterhit ‘De Grote Drie’. Nu komen ze samen in deze gloednieuwe en pijnlijk grappige comedy ‘Laten we eerlijk zijn’.
Van de makers van de theaterhit Hart tegen Hart, schrijvers Roos Schlikker, Erris van Ginkel en Richard Kemper, die het stuk samen met Rick Engelkes produceert. Regie is in handen van Bruun Kuijt.

Tenslotte komt er een Opvliegers 4 in het nieuwe seizoen. Met de titel: Trossen Los! Want de dames gaan dit keer op een Cruise.

Loes (Rian Gerritsen) speelt de zus van Lydia (vorige seizoenen de rol van Antje Monteiro). Aan boord van het cruiseschip komt Loes de vriendinnen Moniek (Sandra), Joke (Anouk) en Shirley (Joanne) tegen. Ze gaan op reis, maar hebben alleen allemaal moeite om hun problemen aan wal te laten. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, maar heeft geen idee hoe ze hier mee om moet gaan. Shirley begeeft zich na jaren getrouwd te zijn geweest, nu als ‘dame op leeftijd’, weer op de dating markt. Moniek wil na jaren van kinderboeken een boek schrijven voor volwassenen, maar vindt maar niet het juiste onderwerp. Loes is door haar zus, een bekende zangeres, gestrikt om een goed betaalde schnabbel over te nemen. Maar na jaren van twee pakjes sigaretten per dag is haar zangstem ook niet meer wat die geweest is…En uiteraard hebben alle dames nog altijd last van de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt.

Cast Opvliegers 4: Rian Gerritsen, Anouk van Nes, Sandra Mattie, Joanne Telesford
Regie: Martin Michel / Co-regie: Joep Onderdelinden
Tekst: Allard Blom
Muziek: Jeroen Sleyfer

Kijk HIER voor ons fotoverslag
Musical 2.0 audities juni 2024