Musicalnieuws.nl

Lekker lopen te genieten van De Marathon!

Op zondag 20 maart was het zo ver: de première van de musical De Marathon. Volgens de dresscode had een campingsmoking de voorkeur, maar eigenlijk was alles geoorloofd als het maar lekker zit en sportief is.. Daarom was een bont gezelschap in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Na het zien van de film hadden wij niet verwacht dat hier een musical gemaakt zou kunnen worden en al helemaal niet een geslaagde musical…. Wat zaten wij er (gelukkig) ver naast!
Senf Theaterpartners, Kemna Theater en Luxor Theater Rotterdam sloegen de handen ineen en creëerden  zo de musical  De Marathon naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk.
 Het is werkelijk een geweldige musical geworden en met de muziek van Thomas Acda een absolute must-see. Om al deze kwaliteiten te combineren werd Job Gosschalk aangetrokken als regisseur .

De muzikanten en cast bestaat uit John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksenturk, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot, Roosmarijn Luyten, Jip Smit, Maaike Martens, Terence van der Loo, Robbert van den Bergh, Ruth Sahertian, Dook van Dijck, Thomas Hengeveld, Remco Sietsema, Arthur Postma, David Middelhoff, Susan Koek en Richard Veltman
Het is een overtuigende cast en ze veroveren stuk voor stuk de harten van iedereen in de zaal.

De kracht van de film was dat er veel humoristische scènes in zitten met een emotionele onderlaag en deze zijn allemaal perfect vertaald naar het theater. Ook de beroemde slotscene is op slimme wijze naar het toneel vertaald.

De Marathon is werkelijk een fantastische musical geworden die voor bijna iedereen erg leuk is, maar gezien het taalgebruik niet echt geschikt is voor de aller jongste theaterbezoekers.

Voor de speellijst klik HIER

Voor ons fotoalbum klik HIER
Musical 2.0 audities juni 2024