Musicalnieuws.nl

Lauren De Ruyck maakt indruk als Roodkapje

Op vrijdag 27 oktober is het grote avontuur begonnen voor Lauren De Ruyck als Roodkapje en Jo Hens als de Wolf in de Stadsschouwburg van Antwerpen en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Na de afgelopen jaren steeds grote successen te hebben geboekt met sprankelende sprookjesmusicals  met de hulp van Van Hoorne Entertainment, brengt Music Hall dit jaar een geheel eigen kindermusical op de planken: Roodkapje. 

 ‘Roodkapje de Sprookjesmusical’ is naar het alom bekende sprookje van de gebroeders Grimm, maar Music Hall wijkt een beetje van het bekende verhaaltje af door er een modern en eigentijds script op los te laten. Omdat de show in eerste instantie gemaakt wordt voor kinderen van 3 tot 9 jaar is de show zonder echt geweld en wordt er niemand opgegeten.

Zal Roodkapje de wijze raad van haar moeder in deze versie opvolgen als ze haar zieke grootmoeder met zelf gebakken koekjes gaat opzoeken? En zal ze op het pad blijven? Het is natuurlijk wel het verstandigst om op het pad te blijven, maar als je zo nieuwsgierig bent zoals Roodkapje.....
Wie en wat kom je dan allemaal tegen in het donkere bos?

Er wordt heel grappig regelmatig gerefereerd aan andere musicals en sprookjes. Niet alleen door de verteller Brent Pannier, maar ook door de Blauwe Fee, gespeeld door Deborah De Ridder, die de toverspreuk van Elphaba uit Wicked leent om koekjes te toveren.

Het is vocaal een echte super cast met Charline Catrysse en Michaël Zanders als Whoppie en Floppie, maar zeker ook de Loupettes. Bestaande uit: Elke Buyle, Oonagh Jacobs en Lianne Loos.
En last but not least de mannen uit het ensemle: Frank Beurskenss, Christophe Coenegrachts en Jervin Weckx

Door verteller/jager Brent  wordt regelmatig de 4e wand doorbroken en worden de kinderen op enthousiaste wijze in het verhaal getrokken. Ook het dansje van Roodkapje met het publiek vraagt om publiek participatie en van groot naar klein doet iedereen het dansje mee.

Kortom een heerlijke voorstelling, waarin prachtig wordt gezongen.
Roodkapje is te zien in Antwerpen , Hasselt en in Gent de laatste voorstelling op 30 december 2017.
Voor de speellijst kijk HIER

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Door: Yvonne Zwarts / MH

 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025