Musicalnieuws.nl

Laten We Eerlijk Zijn is een heerlijk stu(c)k

Otto (Owen Schumacher) is eigenaar van een prachtig pand in de stad. Een echte ‘eyecatcher’. Maar niet alleen. Zijn ex-vrouw An (Hanneke Drenth) is nog altijd mede-eigenaar en woont een etage boven hem. Zij met haar nieuwe scharrel Koen en hij met zijn Oekraïense schone Mascha. Ruimdenkend als ze zijn moet dat toch kunnen. Maar al snel blijkt dat niet alleen het pand maar ook hun eigen relatie met behoorlijk wat achterstallig onderhoud kampt. Deze komische voorstelling ging op Maandag 4 februari in première in het Zaantheater in Zaandam.

Deze samenlevingsvorm levert in deze vrolijke komedie levert nogal ongemakkelijke situaties op nu ook de bovenste etage wordt verhuurd aan de semi professionele acteur Pitt (Beau Schneider). Er zit niks anders op, ze besluiten eerlijk te zijn. Maar of dat nou zo’n goed idee is, want als snel blijkt niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt te kunnen gebruiken. 

Owen Schumacher is bij iedereen bekend door zijn typetjes in o.a  Koefnoen en kopspijkers. Ook hebben we hem vaker in humoristische musicals en theaterstukken mogen bewonderen. In deze komedie is hij dus zeker op zijn plek. Als Otto vertelt hij wat er allemaal rond hem en zijn ex vrouw An is gebeurd en hoe ze in de huidige situatie terecht zijn gekomen. Zijn komische timing is van een hoog niveau en ook met zijn expressie en mimiek heeft hij de lachers op de hand. 

Hanneke Drenth speelt de dubbelrol van (ex-)vrouw An en Oekraïense schone Mascha. Beiden speelt ze erg leuk. Ze schakelt moeiteloos van An naar Mascha en weer terug. Met als hilarisch hoogtepunt een discussie tusseen haar beide karakters. Ook vinden wij het fijn om Drenth nog kort te mogen horen zingen, want dat kan ze ook fantastisch.

Beau Schneider heeft de moeilijke taak op zich genomen om wel drie verschillende typetjes te spelen. Buurman Pitt, de flamboyante klusjesman en de niet erg snuggere Koen. Het is een genot om Schneider te zien spelen. Zijn spel is moeiteloos en hij transformeert makkelijk van het ene karakter naar de ander. Dit drietal zet een verbluffende prestatie neer en krijgt een verdiende staande ovatie van het publiek.

‘Laten we eerlijk zijn’ is een verfrissende samenwerking tussen cabaretiers en acteurs en tussen cabaret en toneel. Maar uiteindelijk gaat met maar om één ding: een goed verhaal. Laten we eerlijk zijn toert nog tot mei 2019 door heel Nederland.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025