Musicalnieuws.nl

Lancering Ik was hier - Stichting Toegift Rotterdam

“Said Kasmi was hier”: met het plaatsen van zijn naam op de poster lanceert wethouder Said Kasmi op woensdag 2 december in de Doelen officieel de campagne Ik was hier, namens Stichting Toegift Rotterdam. Een uniek initiatief van ruim vijftig Rotterdamse culturele instellingen. Gezamenlijk zetten zij zich in om publiek bewust te maken van de mogelijkheid om middels een nalatenschap kunst en cultuur in Rotterdam te ondersteunen en door te geven aan een volgende generatie

Waar nalaten aan goede doelen breder bekend is, is nalaten aan kunst en cultuur dat veel minder. Ik was hier wil deze bekendheid vergroten en kunst- en cultuurliefhebbers warm maken voor de mogelijkheid om via een nalatenschap hun liefde voor kunst en cultuur te laten voortleven, ook als zij er zelf niet meer zijn. Met een opvallende campagne worden geïnteresseerden naar het online platform ikwashier010.nl geleid. Hier kunnen zij alle informatie en voorbeelden vinden over nalaten aan kunst en cultuur in Rotterdam.

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): “Mooi dat zeven grote culturele instellingen van Rotterdam het voortouw hebben genomen en dat zoveel meer instellingen zich bij dit prachtige initiatief hebben aangesloten. Veel Rotterdammers dragen de diversiteit aan cultuur in onze stad een warm hart toe. Ze weten niet altijd dat een nalatenschap, hoe klein ook, een groot verschil kan maken voor culturele organisaties in de stad. Met deze campagne worden daar flinke stappen mee gezet!”

Samen sterker
Het idee voor een gezamenlijke campagne en online platform ontstond twee jaar geleden toen zeven culturele instellingen - de Doelen, International Film Festival Rotterdam (IFFR), Jeugdtheater Hofplein, Kunsthal Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Scapino Ballet Rotterdam -, onder het motto ‘samen sterker’, de handen ineen sloegen om nalaten aan cultuur in Rotterdam een impuls te geven. Het initiatief is open voor alle culturele instellingen binnen het Cultuurplan van Rotterdam en inmiddels hebben ruim vijftig instellingen zich aangemeld, van gevestigde namen tot grassroots initiatieven en van beeldende kunst en architectuur tot dans en spoken word.

Het platform en de campagne staan onder de creatieve leiding van 0to9 Creative Agency en worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Stichting Droom en Daad,
Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam en Stichting Bevordering van Volkskracht.

Kijk voor meer informatie over deelnemende instellingen en over hoe je met een testament kunt bijdragen aan kunst en cultuur in Rotterdam op ikwashier010.nl.