Musicalnieuws.nl

Ladies of Soul imponeren publiek met indrukwekkende show die uitblinkt in veelzijdigheid

Gisteravond brachten Edsilia Rombley, Candy Dulfer, Berget Lewis en Glennis Grace – samen met hun gastartiesten – voor het zesde jaar op rij een ode aan de beste pop- en soulclassics van toen en nu. De variatie in de uitverkochte show in de Ziggo Dome was indrukwekkend. Klassiekers smolten samen met hits uit de 80’s en 90’s en reikten tot de nummers van nu. De artiesten wisten liedjes, tijdperken en uitvoeringen aaneen te rijgen tot een show die stond als een huis, met soul als verbindende factor.

Samen met de legendarische R&B groep En Vogue, de verrassing van de avond Mai Tai, Popprijswinnaar Ronnie Flex, power house Shirma Rouse, energy lady Leona Phillipo en soul man pur sang Steffen Morisson brachten de Ladies een avond die opnieuw in de boeken kan als onvergetelijk.
 
De Funky Diva’s van En Vogue brachten het publiek terug naar de 90’s met hun hits My Lovin’, Don’t Let Go en Free Your Mind. En Vogue over de show: “Even before we were invited by Ladies of Soul we had heard about the show and about how great these ladies sing. We love the way they honor all these beautiful R&B, pop and soul songs. We’re more than happy to be part of this amazing event.”
 
Berget Lewis liet mooie tijden herleven en verraste het publiek met Mai Tai en hun hit song History. Berget Lewis: “Mai Tai! Hoe tof is dat. Sinds jaar één van Ladies of Soul staan zij op mijn wensenlijstje als special guests. Ik keek als jong meisje al enorm naar hen op. Ik bewonderde hen volledig en liet me inspireren door hun nummers en muziek. Ik vind het echt fantastisch dat ze dit jaar bij ons op het podium staan en ik samen met hen het nummer mag zingen dat ik altijd al grijs draaide.” Berget Lewis gaat ook met ZO! Gospel Choir terug naar haar roots. “Als klein meisje zong ik Gospel in de kerk. Zoals iedereen wel weet: dat swingt altijd behoorlijk en raakt je in je ziel. Vanavond is dat niet anders!”   
 
Samen met Shirma Rouse brengen de ladies een tribute aan Queen of Soul Aretha Franklin en Steffen Morisson voegt meer pure soul toe aan de show. Candy Dulfer en Leona Philippo laten de Ziggo Dome op zijn grondvesten trillen met hun Ska Medley waarbij dansen een gegeven is. 
 
Ronnie Flex geeft de show een nieuw impuls met zijn hits Energie en Blijf Bij Mij, dat hij samen met Glennis Grace brengt. Ook voor de rapper en producer ligt soulmuziek aan de basis van zijn muzikale opvoeding en met zijn presence in de show bewijst hij: soul is de onderligger van vele muziekstijlen en daarmee van alle tijden. 
 
Edsilia Rombley, die onder andere ontroert met haar prachtige versie van Weak: “Elk jaar ben ik weer zo trots op wat er staat. Zoveel puzzelstukjes die tijdens de show perfect in elkaar vallen. Soul ligt ten grondslag aan heel veel liedjes en dit jaar wilden we nog meer op zoek naar uitersten. En aan het publiek te zien werkte dat! De energie die we ontvangen vanuit de zaal maakt eigenlijk altijd de meeste indruk op ons. Op een moment staan we tussen het publiek en voelen we het enthousiasme en de positiviteit van al die mensen die een te gekke avond hebben. Dat komt dan zo dichtbij. Dat maakt de avond voor ons echt geslaagd en af.”
 
Beide shows van Ladies of Soul 2019 zijn volledig uitverkocht. Vanaf mei 2019 is de show overal verkrijgbaar op cd/dvd.