Musicalnieuws.nl

Lachend de zomer door met “In de ban van Broadway”

Delamar Producties brengt al vier zomers uiterst succesvolle komedies met Tjtske Reidinga in de hoofdrol en daar doen zij dit seizoen nog een schepje bovenop door er muziektheater van te maken.

In 1950 werd de film “All about Eve” uitgebracht met in de hoofdrol Bette Davis. Het scenario van de film is gebaseerd op het korte verhaal "The Wisdom of Eve" van Mary Orr. Dit verhaal werd in mei 1946 gepubliceerd in Hearsts International-Cosmopolitan. Nu kunnen wij in de zomer van 2016 van het verhaal genieten in heerlijke versie in het Delamar Theater.

Met de hulp van Pieter Kramer, die zelf de afgelopen jaren ook bijzonder succesvol is geweest met het Ro Theater, is er dit seizoen gekozen om niet alleen een komedie te spelen, maar ook nog te gaan zingen. Pieter Kramer maakt in zijn vorige familevoorstellingen (“Lang en gelukkig”, “De zere neus van Bergerac” en “De gelaarsde poes”) steeds uiterst succesvol gebruik van herkenbare melodieën waar Nederlandse teksten op gemaakt zijn. In “In de Ban van Broadway” is gekozen voor bekende 70-er jaren deuntjes. Zo herkennen wij bijvoorbeeld “Nights on Broadway” van de Bee Gees in de titelsong “In de Ban van Broadway”. Dit werkt ook in deze show weer heerlijk herkenbaar en krijgen mensen af en toe de neiging om mee te gaan neuriën.

Zoals wij van het Ro Theater gewend zijn, is het decor weer heerlijk over de top met onder andere bordkartonnen auto's en functionele doeken. Loes Luca zagen wij al eerder in een komedie van Tjiske Reininga en speelt in deze productie de rol van Margo Miller: de Broadway Diva pur sang. Luca staat bijna de gehele voorstelling op het toneel en speelt de sterren van de hemel. Uiterst geloofwaardig speelt zij haar rol van Diva en heeft vanaf het eerste moment de lachers op haar hand.

Reininga speelt de rol van Grace, de fan “from hell”. Die door zielige verhalen op te hangen toegang krijgt tot de kleedkamer van haar idool: de beroemde actrice Margo Miller. De Broadway-ster heeft medelijden met haar en ontfermt zich over de jonge vrouw. Dit had zij beter niet kunnen doen, want de ogenschijnlijk naïeve Grace is niet zo onschuldig als zij lijkt!

De topcast bestaat verder uit: Martijn Nieuwerf als Sam, regisseur en echtgenoot van Margo, Leny Breederveld als assistente Hazel, Peter Blok als toneelschrijver Lloyd en Bianca Krijgsman als zijn vrouw Karen, Marisa van Eyle als de lesbische recenste Ellis en tenslotte Hans Leendertse als Bernie de producent. Over elk van de castleden kunnen wij uitsluitend positief zijn, maar toch nog even speciale complimenten voor Bianca Krijgsman die bewijst niet alleen geweldig komisch te zijn, maar ook nog eens een heerlijke zangstem te bezitten.

Deze zomerkomedie is echt een must voor iedereen die de humor van Reininga en het RO Theater weet te waarderen! Nog tot en met juli exclusief te zien in het Delamar Theater in Amsterdam. Om te boeken kijk op: https://delamar.nl/voorstellingen/in-de-ban-van-broadway/