Musicalnieuws.nl

Lachen, gieren en brullen in combinatie met rode oortjes bij Sekstips

Musicalnieuws was aanwezig bij de première van Sekstips van Homemade producties in het Zaantheater in Zaandam en genoot met volle teugen

Sekstips is een komische musical met in de hoofdrollen Theun Plantinga als Alex en Alexandra Alphenaar als Laura, de getrouwde dame in een relatie die “ niet lekker loopt “. 

Op het treinstation van Haarlem ontmoeten ze elkaar tegen en door een vuiltje in ‘t oog van Julia komen ze met elkaar in contact . Dan volgen weken, waarin ze elkaar iedere maandag ontmoeten en ontstaat er een hechte vriendschap.
Julia’s echtgenoot is een frequent kruiswoordraadsel speler en heeft daar meer oog voor dan voor Julia. Ook in bed heeft echtgenoot Bram geen interesse in haar. Hoe krijgt Julia daar verandering in? Met tips van Alex gaat ze haar best doen om met hulp van tinder “in de mood” te geraken en ook ondergaat ze een metamorfose. Dat alles om haar man Bram, wat meer aandacht op haar te laten vestigen dan op zijn puzzelboekjes.

Begrippen als: Blowjob, Glijmiddel, maar ook welke handelingen wel en juist niet moet verrichten maken deze voorstelling tot een hilarisch geheel. Paardrijden krijgt een hele andere dimensie als je de voorstelling hebt gezien.

De zangstemmen van zowel van Theun als van Alexandra zijn beide prachtig. Beide kanjers hebben dan ook al hun sporen verdiend.
Theun zagen wij eerder in o.a. Minoes , Hotel de grote L, Tina en 101 Dalmatiers. Theun is ook nog de vaste regisseur van het Vondelpark Openlucht theater in Amsterdam.
Alexandra zagen wij ook in Tina de musical, maar ook in Nightmare, Sound of Music , Pinokkio en Dr.Dolittle.

Het topteam bestaande uit: Dick van den Heuvel, schrijver en regisseur; Jeroen Sleyfer, componist en Gerda van Roshum, producent hebben samen een prachtproductie gecreëerd.

Een aanrader, die je als stel maar zeker ook als vriendinnenclub gezien moet hebben !

De voorstelling speelt nog tot en met zaterdag 29 december in diverse theaters door het land. Kijk HIER voor de speellijst

Door: Yvonne Zwarts

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025