Musicalnieuws.nl

Laatste maand tournee ROLE MODEL (12+): trots zijn op wie je bent

In ROLE MODEL staat een groep jonge vrouwen samen sterk. Mannelijk, vrouwelijk, onverschrokken, onzeker, rauw, zacht… Ze zijn het allemaal, en alles er tussenin. Met martial arts, voguing, hiphop, house, moderne dans, rap en zang is ROLE MODEL een dansconcert dat eigenheid en diversiteit viert. Zes persoonlijkheden omarmen hun kracht op de funky beats van DJ Streamer. Nog op tournee langs de Nederlandse theaters t/m 19 april.

In ROLE MODEL komen de urban danswereld van DOX en het hedendaagse danstheater van Nicole Beutler samen. De zes danseressen tonen hun indrukwekkende skills, maar versmelten ook met elkaar in precieze groepschoreografieën die bevrijden en ontroeren. Samen met toneelschrijver Magne van den Berg schreven ze hun eigen raps en songs waarmee ze hun persoonlijke verhaal vertellen. De belangrijkste universele boodschap is: durf jezelf te zijn.

"Een noodzakelijke boodschap in de tijd van #metoo en zelfmanifestatie op social media, zeker voor der 12+-doelgroep waarvoor deze productie is bedoeld” (★★★★ Trouw).
“Een aangenaam beeld van empowerment” (★★★ Theaterkrant). 
"Je raakt meteen geïntrigeerd door de toffe urban dansmoves die ze laten zien, en blijft dat tot het einde." (★★★★ Scènes)
"Verschrikkelijk leuke voorstelling." (★★★★ 8 WEEKLY)
“Om niet meer te vergeten. Neem je kind onder de arm en ga dit vooral echt zien!” (Musicalnieuws).

Met: Anne Fay Kops, Debbie Ruijter, Deschny Rogers, Djinti Sullivan, Lucinda Wessels en Tamara Robledo Oud / Concept en regie: Nicole Beutler en Magne van den Berg / Productie: DOX & Nicole Beutler Projects / Volledige credits zie: WIJZIJNDOX.NL en NBPROJECTS.NL.

TOURNEE APRIL
DO 5 APRIL DEN HAAG THEATER AAN HET SPUI
VR 6 APRIL AMSTERDAM FRASCATI
ZA 7 APRIL AMSTERDAM FRASCATI
WO 11 APRIL ROTTERDAM TR SCHOUWBURG
DO 12 APRIL HOORN SCHOUWBURG HET PARK
ZO 15 APRIL UTRECHT TWEETAKT FESTIVAL
MA 16 APRIL UTRECHT THEATER KIKKER
DI 17 APRIL UTRECHT THEATER KIKKER
DO 19 APRIL HAARLEM TONEELSCHUUR

Producties Musical 2.0 - 2024/2025