Musicalnieuws.nl

Laat je heerlijk zakken in een bubbel bad van herkenning in "Het is hier geen hotel!"

Martine de Vente en Saskia Smith schrijven al een hele tijd heerlijk herkenbare verhalen over pubers onder de titel: Het is hier geen hotel. . Met lijstjes en hilarische situaties. Een “oh dat doen andere pubers dus ook, niet alleen niet die van mij” hele prettige herkenning, soms zelfs grote troost! Die verhalen zijn de basis onder de hilarische voorstelling met dezelfde naam

Wat zo ongelofelijk prettig is aan dit stuk is dat het heerlijk cabaret is met vaart, afwisseling, prachtig zingen, herkenbaar puberleed uit de jaren 80 en van nu, en dat allemaal verpakt in een hele prettige laag humor. Je wordt meteen het bubbelbad van de herkenning ingetrokken en komt na afloop prettig rozig naar buiten. Voor de komende 24 uur ben je geheel en al puberproof! 

Drie totaal verschillende actrices vullen elkaar mooi aan en schakelen moeiteloos van de ene rol naar de andere. Door de  prachtige flexibele stem van Hanneke Drenth is de eigentijdse puberversie van de minutenwals briljant, evenals de koffiebeker scene. Dianne Liesker verandert voor je ogen in iemand van 13 en je gelooft het ook nog, heel knap en zo herkenbaar en  Ellen Dikker's meest uiteenlopende typetjes zijn geweldig. Er wordt heel goed geacteerd en het plezier spat van het podium af, zeker ook in het samenspel.

Luchtig leed, ruim die handdoeken op!, en meer existentiele twijfel wisselen elkaar af, wat klein is wordt uitvergroot, wat groot is wordt klein gemaakt. Praten over seks met je puber is opeens een minor issue, je brave puber opeens een probleem. En dat maakt deze voorstelling zo lekker. Elke ouder herkent zoveel. En dat merk je ook aan de zaal die schaterlacht en meer dan vrolijk de zaal verlaat. 

Het decor is mooi en ingenieus en de regie is in handen van Jeroen Woe. Met elkaar hebben ze een voorstelling gemaakt die geen diepgaande prententies heeft en dat ook niet nodig heeft, en die echt door alle ouders van pubers gezien moet worden. Gewoon omdat het zo heel heel erg lekker is! 

Neem je puber onder je arm en ga genieten en bereid je voor op de dag dat ze uitvliegen en het huis weer stil is. Zo lang dat nog niet zo is is er dus altijd hulp bij de hand, of het nou van de puberkraamverzorgster is of de website www.hetishiergeenhotel. En zolang het nog kan:  hup naar het theater!

Door: Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025