Musicalnieuws.nl

Kursaal Oostende brengt magisch sprookje op ijs

Kursaal Oostende pakt in de kerstperiode van 2017 uit met het magische verhaal van Alice in Wonderland op ijs. Het belooft een unieke familievoorstelling te worden met internationale kunstschaatsers. Burgemeester Johan Vande Lanotte is alvast enthousiast: 'Kursaal Oostende staat er ondertussen om bekend om elke zomer een internationale musical naar de Stad aan Zee te halen. We willen nu met het Kursaal ook in de winterperiode zorgen voor een totaalspektakel. Ik ben dan ook fier dat we met deze 'Alice in Wonderland' op een mooie en kwalitatieve manier het winteraanbod in Oostende kunnen vervolledigen.' Bovendien is deze voorstelling uniek in België. Zo wordt de scène omgetoverd tot een feeërieke ijspiste met projecties op en rond het ijs. De shows vinden plaats op 27 en 28 december 2017. De ticketverkoop start op 31 mei om 10.00 uur.

Het verhaal
Iedereen kent de magische avonturen van Alice in Wonderland. Het verhaal werd al in 1865 geschreven door Lewis Carroll en werd gedurende 150 jaar in verschillende vormen uitgevoerd. Van theatervoorstellingen tot speel- en tekenfilms. Het verhaal blijft ook vandaag een populaire klassieker onder de sprookjes. 

Video
https://vimeo.com/219483148

Schaatspiste en projecties 
In Kursaal Oostende wordt het sprookje op een unieke manier gebracht. Het podium zal voor Alice in Wonderland omgetoverd worden in een schaatspiste waarop professionele kunstschaatsers gaan schitteren op meeslepende muziek. Grote videoprojecties rond en op het ijs zorgen voor de extra magische sfeer in de zaal.

De productie
Het gaat om een Russische productie waarbij top kunstschaatsers zorgen voor een adembenemend spektakel. Het verhaal wordt in het Nederlands gebracht en er wordt geschaatst onder begeleiding van Engelse muziek.
Wonder Seats
Elk ticket, ongeacht de categorie, kan men upgraden met het “Wonder Seats” arrangement voor een meerprijs van 20 euro. Met dit arrangement legt het Kursaal groot en klein extra in de watten voor de voorstelling en tijdens de pauze. Vooraf kan men een uur uitgebreid genieten van een buffet vol zoete lekkernijen (taartjes, pannenkoeken, ijsjes,...), chocolademelk, koffie, thee,... Tijdens de pauze een verfrissend drankje. Als extraatje krijgt iedereen een zakje snoep en een leuk aandenken mee naar huis.

Vroegboekkorting
Tot en met 30 juni kunnen tickets goedkoper aangekocht worden met de Early Bird korting. Volwassenen genieten in die periode een korting van 10%.  Kinderen tot 13 jaar kunnen altijd genieten van 25% korting. 

Praktisch
De shows vinden plaats op 27 en 28 december 2017 in Kursaal Oostende telkens om 16 uur. Tickets zijn nu al te koop via www.kursaaloostende.be, 070 660 601 of in de Box Office van Toerisme Oostende. De ticketprijzen variëren van 23 tot 43 euro.