Musicalnieuws.nl

Kruimeltje is vertederend en innemend

Het verhaal van het lieve weesjongetje kruimeltje is bij iedereen wel bekend. Op zondag 9 oktober vond in de schouwburg van Haarlem de feestelijke première van de musical kruimeltje plaats. De enthousiaste cast kreeg vleugels van het lieve publiek.

Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn…

In de rol van de kleine kruimel zien wij de innemende Luca van Ammers. Met zijn guitige koppie en enthousiasme pakt hij het publiek volledig in. Naast een heerlijke uitstraling beschikt de kleine ster ook nog eens van een heerlijke stem. Moeiteloos zingt hij de ene song na de ander. Romy Joosten zien wij als de ondeugende Keesie. Haar heerlijke uitstraling en innemende spel nemen je mee in haar verhaal. Die twee samen zijn ook echt een plaatje. Heerlijke uitstraling met de nodige ondeugd.

Bente van den Brand en Finn Poncin kennen wij van eerdere REP kindervoorstellingen. Ook deze editie weten zij zich weer van hun beste kant te laten zien. Van vrouw Koster tot agent en van Wilkes tot vader Keizer. beiden zo veelzijdig als het maar kan. Nieuw in dit gezelschap zien wij Marnel de Rooij en Sven Blom. Beiden blinken echt uit in hun aandeel. Waar Sven het publiek veel laat lachen door zijn vele rare typetjes, weet Marnel het publiek te ontroeren met een prachtig lied. Deze cast is zo enorm veelzijdig en spelen dus met z’n vieren enorm veel rollen. Niet alleen dat, Marnel mag ook nog eens een stukje accordeon ten gehore brengen. Een leuke verrassing die geweldig in de tijd past. Zoals we gewend zijn beschikt deze voorstelling ook over een grote portie humor. Allen een timing waar je u tegen zegt. Zelfs de jonge talentjes weten zich daar raad mee.
Een ander opvallend iets is het geweldige en veelzijdige decor. Met een paar simpele tonnen en blokken weten zij vele verschillende settingen te creëren. Gepaard met geweldige kostuums een slimme accessoires neemt de cast je mee.

Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen. Kruimeltje de musical is nog t/m februari 2023 te zien in heel Nederland.
 
Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025