Musicalnieuws.nl

Kot├ękoer brengt Sondheimklassieker 'Company' naar Brugge

Company vertelt het verhaal van Robert die 30 wordt en zoals elk jaar door zijn vrienden verrast wordt voor zijn verjaardag. Ook deze keer wensen ze hem allen een echte stabiele relatie toe, maar wil Robert dat eigenlijk zelf wel? We volgen de interacties van Robert met zijn kleurrijke vriendenkring, die overigens volledig uit koppels bestaat, en zijn zoektocht naar wat hij zelf eigenlijk echt wil.

Deze musical ging voor het eerst in premiere in 1970, iets wat natuurlijk voelbaar is in de verhaallijnen maar door de makers vakkundig onderuit werd gehaald en netjes aangepast zodat het publiek toch een eigentijds gevoel krijgt bij het volgen van dit verhaal. Enkele fijne knipogen naar de oorspronkelijke tijdsgeest maken het des te leuker. Zo is de kledij duidelijk geïnspireerd op de jaren 70 en spatten de felle kleuren van het podium.

Robin Vandekinderen kruipt in de rol van Robert en zet daarmee een stevige hoofdrol neer. Hij wordt goed omkadert door 18 medespelers die stuk voor stuk op hun eigen manier gestalte geven aan hun personage. De cast brengt met grote vakkundigheid de complexe meerstemmige liederen van deze voorstelling. Het zijn opvallend lange nummers en daar kun je als publiek alleen maar blij mee zijn. Vooral de meerwaarde van het live-orkest is hierbij opvallend. Tijdens de voorstelling kun je door een fijn gordijnenspel in het decor al enkele keren een glimp opvangen maar wanneer aan het einde de gordijnen helemaal aan de kant schuiven, krijgen ze pas echt de spotlight die ze verdienen.

Deze musical speelt nog tot zondag 28 mei in de gezellige zaal van CC De Dijk in Brugge, waar je als publiek de kans krijgt om bijna bij de spelers op schoot te kruipen en hen recht in de ogen te kijken tijdens hun spel.

Door Marjolein Schabregs

Producties Musical 2.0 - 2024/2025