Musicalnieuws.nl

Koninginnen van het meezingcabaret vlammen als vanouds in Vuile Huichelaar deel 7

Na een wonderlijk coronajaar van onzekerheid en isolatie gaan de koninginnen van het meezingcabaret weer volledig los. Paulette Willemse en Saskia van Zuthpen komen dit theaterseizoen met de zevende (!) editie van Vuile Huichelaar en net als de voorgaande edities staat ook ‘Omdat ik zoveel van je hou en andere foute liedjes’ garant voor een onbezorgd grandioos meezingspektakel

Voor wie Paulette Willemse en Saskia van Zuthpen nog niet kent. De twee vrouwen werken al samen sinds ze elkaar leerden kennen op de Academie van Kleinkunst in 1983. Paulette Willemse en Saskia van Zuthpen hebben elkaar nooit meer losgelaten en hebben een reeks van diverse theaterprogramma’s op hun naam staan.
Het duo begon als groep De Meisjes met Stuck with a Fantasy, dat meteen werd beloond met een Zilveren Harp. Via de Dutch Swing College Band, Gerard Joling, Koos Mark Big Band, het Eurovisie Songfestival en alle televisieprogramma’s die daarbij hoorden, maakten ze furore als de groep Mrs. Einstein.

Inmiddels zijn Paulette Willemse en Saskia van Zuthpen sinds 2008 op tournee me de niets-dekt-de-lading-feel-good-meezing-cabaret-show Vuile Huichelaar. Na het grote succes van de zes eerdere edities en een kerstshow blijven duizende vrouwen in het land (en een enkele man) vragen om méér. Door de uitbraak van het coronavirus moesten de liefhebbers er lang op wachten, maar de koninginnen van het meezingcabaret zijn weer op pad en zetten nog tot en met februari volgend jaar diverse theaters door heel het land op stelten.

Vuile Huichelaar beleefde maandag 18 oktober in De Kleine Komedie haar première en het dak van het knusse Amsterdamse theater ging eraf. Na een coronajaar vol ellende kan iedereen wel weer een avondje onbezorgheid gebruiken. Weg met de hoest-, snotter- en snuitschaamte, weg met de coronakilo’s, amateurvirologen en het raamgesprek. Vuile Huichelaar gaat op zoek naar de ruimte en de guilty pleasures en zingt samen met het publiek de pandemie van zich af.

Paulette Willemse en Saskia van Zuthpen brengen een uitbundig eerbetoon aan de parels van de Nederlandse zangkusnt: het levenslied ofwel de smartlap. Voor wie de tekst niet (uit zijn hoofd) kent: geen paniek, want de teksten verschijnen boven het toneel groot op een scherm. Dus, er is geen excuus om niet mee te zingen.
Tussen de hysterische, tranentrekkende, maar zalige nummers door schotelen Paulette Willemse en Saskia van Zuthpen het publiek een aantal grappige sketches voor. Kortom, Vuile Huichelaar is als vanouds weer een gezellig avondje lachen, meezingen en hossen van links naar rechts.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025