Musicalnieuws.nl

Koningin Máxima aanwezig bij première The Color Purple

Koningin Máxima zal aanwezig zijn bij de première van The Color Purple op maandag 16 april 2018. Dit maakte de Rijsvoorlichtingsdienst (RVD) vanochtend bekend. The Color Purple, geproduceerd door OpusOne, is gebaseerd op het boek van Alice Walker. Na een verfilming door regisseur Steven Spielberg en een musical bekroond met elf Tony nominaties, komt de Broadway hitmusical nu voor het eerst naar Nederland. Vanochtend is de cast begonnen met repeteren en de try-outs starten op 12 april.

Het verhaal
The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

NDSM-Loods
De productie heeft haar thuisbasis gevonden op de bloeiende NDSM-werf. De loods zal compleet worden omgetoverd tot een theater met plek voor een kleine 500 bezoekers. Door de plaatsing van de tribune, stoelen en het decor heeft iedere plek een perfect zicht op het toneel. OpusOne werkt voor The Color Purple met een prijssysteem waarin in de eerste speelweken de kaarten voor de beste prijs beschikbaar zijn.

Praktische informatie
The Color Purple is vanaf 12 april tot en met 14 mei 2018 te zien in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.colorpurplemusical.nl.

Cast en Creatives
Cast: Ana Milva Gomes, Carlos de Vries, Carmen van Mulier, Edwin Jonker, Elindo Avastia, Jeannine la Rose, Jennifer Norden, Jerrel Houtsnee, Joanne Telesford, Kenneth Herdigein, Malaika Elvers en Naomi van der Linden | Regie & vertaling: Koen van Dijk | Choreografie: Carolien Canters | Muzikale leiding & arrangementen: Menno Theunissen | Decor: Eric Goossens | Kostuums: Joost van Wijmen | Geluid: Tobias Stolk | Licht: Benno Barends
Musical 2.0 audities juni 2024