Musicalnieuws.nl

Komische Kraaij & Kroon maken hun dromen waar

Neem twee goede acteurs, leeftijdsverschil, kluchtige grappen, ontroerende momenten en verkledingen op het podium, weef dat door elkaar en je hebt een unieke voorstelling.

Soy Kroon en Johnny Kraaijkamp jr hebben allebei wat nodig is om van welke voorstelling dan ook een succes te maken. Daarmee zit je dus gebeiteld. Dat zie je vooral in de kwetsbare stukken van de voorstelling, waar de band met ouders wordt belicht, waar het gaat over ouder worden. Het zijn de momenten waardoor je weer denkt: hier staat iets heel goeds. De afwisseling met klucht en komedie is soms wat abrupt, sommige grappen zijn echt flauw maar dan moet je opeens zo hard ergens om lachen dat ook op het humorvolle deel geen goed eenduidig begrip te vinden is.

De thematiek van je mag ook niks meer zeggen of doen is in de afgelopen jaren vaak simplistisch uitgemolken, hier gebeurt dat met een speelsheid die voorbij gaat aan de platheid van andere voorstellingen.

En daarmee sta je steeds op het verkeerde been om hier ook maar een label op te plakken. Het is gewoon veel, verrassend, fris en ouderwets, schateren en brok in je keel, denken nou nou wat flauw en dan toch in de lach schieten.

Knap dus en fijne chemie tussen Johnny en Soy. Afgesloten met een broos liedje, dat juist omdat het niet perfect was de juiste afsluiter is van deze unieke voorstelling.

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025