Musicalnieuws.nl

Kom naar NIETS - Jeugdtheater Hofplein

Jeugdtheater Hofplein programmeert een breed aanbod van voorstellingen en activiteiten in het Hofpleintheater. Van de groots en meeslepende familievoorstellingen in de kerstvakantie tot spannende voorstellingen voor jongeren.

Voorbeelden van dat laatste genre zijn De loop der dingen over de vluchtelingencrisis in 2015-2016 en Lilith in 2017-2018 als ode aan de vrouw. Beide voorstellingen werden gemaakt door Gregory Caers en De loop der dingen speelde later ook op Lowlands. Nu maakt Gregory samen met regisseur Sacha van der Mast en 12 jongeren de voorstelling NIETS.

NIETS is een spannende thriller die gaat over de angst voor een zinloos leven en over de onmogelijke opgave om te bewijzen dat het leven wel degelijk zin heeft. NIETS speelt tot en met 19 september in het Hofpleintheater en is geschikt voor bezoekers vanaf 12 jaar.

NIETS (12+)
‘Er bestaat niets van betekenis, dat had ik al lang door. En daarom heeft het geen zin om iets te doen’, zegt Pierre op een dag. Hij pakt zijn schooltas, loopt de klas uit en gaat in een boom zitten. Zijn klasgenoten weigeren om hem gelijk te geven en besluiten te laten zien dat hij het fout heeft. Er zijn talloze dingen die de moeite waard zijn en betekenis hebben… Toch?

Om de beurt moet iemand iets afstaan wat hem of haar dierbaar is. Elk offer heeft een nieuw en groter offer tot gevolg. Wat onschuldig begint, krijgt snel een dramatische wending. In hun wraakzuchtige zoektocht raken de leerlingen langzaam verstrikt in een levensgevaarlijk spel met fatale gevolgen.

De voorstelling is geïnspireerd op het boek NIETS van Janne Teller uit 2000. Een boek dat aanvankelijk veel controverse uitlokte, in diverse landen op school werd verboden en daarna uitgroeide tot een internationale, prijswinnende bestseller.

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en het reserveren van kaarten.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025