Musicalnieuws.nl

Klaas van der Eerden na tien jaar weer in het theater

In theaterseizoen 2024/2025 vindt de première plaats van het nieuwe cabaretprogramma van Klaas van der Eerden: Blijven drijven. Na tien jaar televisie- en radiowerk is Klaas van der Eerden terug in het theater met een energieke comedyshow met sketches, typetjes, muziek en misschien wel dans…. Blijven drijven is tot en met mei 2025 te zien in theaters in het hele land.

‘‘De afgelopen weken heb ik het materiaal voor mijn nieuwe voorstelling al een paar keer uitgeprobeerd voor publiek. Dat was spannend, maar wat was het een feest om na al die jaren weer op het podium te staan. Ik realiseerde me dat ik het optreden in het theater echt ontzettend heb gemist.’ Klaas van der Eerden
Blijven drijven
Klaas was de afgelopen jaren vooral te zien op tv, onder meer in Foute Vrienden en CupCakeCup en te horen op de radio bij de ochtendshow van Radio 538. Iedere morgen om 4.15 uur op en dan vrolijk achter de microfoon kruipen, Klaas kan dat. Waar komt toch die onbedaarlijke gedrevenheid vandaan om iedereen voortdurend te vermaken en aan het lachen te krijgen? En stond dit levenslot, door een noodlottig ongeval in zijn familie, eigenlijk niet al vanaf zijn geboorte vast? In dit theaterprogramma probeert Klaas antwoord te geven op deze vraag. Eén ding staat als een paal boven water: hij zal altijd blijven drijven. 

Regie: Margot Ros
Muziek: Jan en Keez Groenteman
Techniek: Seth Mook
Mental coach: Jochem M.
Foto campagnebeeld: Mark David

Klaas van der Eerden
Klaas van der Eerden is cabaretier en presentator voor televisie en radio. In 1999 won hij zowel de jury als de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival, waarna hij gedurende vijftien jaar maar liefst zeven avondvullende cabaretprogramma’s maakte waaronder Extreem!, Wortels en Breedbeeld.
In 2014 besloot hij zich te focussen op zijn radio en televisiecarrière. Op televisie kreeg hij onder andere bekendheid als één van de Foute Vrienden en als presentator van de CupCakeCup.
Vanaf 2018 tot en met 2023 was hij veelvuldig te horen als sidekick op Radio 538. De laatste 2 jaar van deze periode presenteerde hij dagelijks samen met Wietze de Jager De ochtendshow.
Bekijk de volledige speellijst op www.klaasvandereerden.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025