Musicalnieuws.nl

Kindertheaterschool “Kids with Attitude” maakt zich op voor de musical Kruimeltje

Ietwat verhit en bezweet komen we tien minuten later dan gepland het repetitielokaal binnengelopen van de kindertheaterschool “Kids with Attitude”. Het is zaterdag 15 april, de vaste repetitiedag. Op het programma staat een doorloop van de eerste akte van de musical Kruimeltje.

Het is naar ons weten voor het eerst dat deze versie van Kruimeltje (van Rick Engelkes Producties) officieel wordt opgevoerd in het amateurcircuit. Was het vorig jaar Disney's My Son Pinocchio Jr., dit jaar wordt het dus een oer-Hollandse productie voor de kindertheaterschool uit Heerhugowaard.
Een hele klus, ook omdat Kruimeltje meer volwassen acteurs vereist dan de voorgaande producties. Bij binnenkomst zien we dan ook een aantal bekenden uit de Noordhollandse amateurwereld, zoals Diana Vermeulen (Theatergroep Horizon), Mathijs Kuiper (Unidos) en Peter Koning (Brassica Musicals). Ook vaste spelers Denise Gähler en Dylan Heyn en gastacteurs Sebastiaan Ridderhof, Dorien van der Kamp-Zuidhof en Gert-Jan van der Kamp spelen dit jaar mee.

Grootste sterren zijn natuurlijk de Kids with Attitude zelf, die de belangrijkste rollen voor hun rekening nemen. Zo zullen Senna van der Wateren en Sil van der Kamp beiden één voorstelling de rol van Kruimeltje voor hun rekening nemen, vriendin Keessie wordt gespeeld door Sara Fischer, vriend Spijker door Sem van Dam en Buikie door Jelco Klinkenberg.

Deze zaterdag is het de beurt aan Senna om tijdens de doorloop de rol van Kruimeltje te spelen. De doorloop – onder leiding van regisseur Ruben Rijnveld – is vooral bedoeld om te wennen aan de volgorde en het tempo waarin de scenes moeten worden gespeeld. Tijdens de 'gewone' repetities worden de scenes vaak afzonderlijk gerepeteerd. Nu wordt er meer gedacht over aan welke kant van het podium spelers straks op- en af moeten. Het is opmerkelijk hoe rustig en gefocust eenieder werkt aan de eerste akte, die ruim een uur duurt.
De twee Kruimeltjes zijn al iets meer dan een jaar bezig om zich voor te bereiden op de twee voorstellingen, de rest van de cast is een paar maanden later aangehaakt. Tijdens de doorloop zien we de countouren van de eerste akte duidelijk terug, van het moment dat Kruimeltje en Keessie kattekwaad uithalen tot aan de afsluiter van de eerste akte waarbij de gehele cast er vrolijk op losdanst.

Ruim twee maanden resteren er nog voordat cast en crew het theater in duiken en we voor even weer kunnen genieten van de belevenissen van één van de bekendste deugnieten uit de Nederlandse literatuur. Misschien hebben we dit niet, misschien hebben we dat ook niet, maar gelukkig hebben we wel de Kids with Attitude die ons begin juli weer iets moois gaan laten zien.

De familiemusical Kruimeltje van Kindertheaterschool “Kids with Attitude” wordt op zaterdag 1 en zondag 2 juli a.s. gespeeld in Theater De Binding in Zuid-Scharwoude. Meer informatie, ook over de kaartverkoop kun je vinden op www.kwamusicals.com

Voor ons fotoalbum kijk HIIER