Musicalnieuws.nl

Kids with Attitude speelt een lieve en aandoenlijke Peter Pan

“Kids with Attitude” speelde op 16 en 17 juni zijn jaarlijkse voorstelling in Theater De Beun in Heiloo. Dit jaar was gekozen voor de al eerder uitgevoerde musical Peter Pan, een voorstelling die helemaal past bij deze kindertheaterschool.

Het verhaal over de jongen die niet op wilde groeien van de Engelse schrijver J.M. Barrie kent veel versies, niet alleen omdat het verhaal zelf zo interessant is maar ook omdat de schrijver zelf intrigeert, net als het verhaal rond het toneelstuk en het stuk daarnaast voldoende stof geeft om op verder te borduren. Denk alleen maar aan de film en de musical “Finding Neverland” en aan de film “Hook”, waarin Robin Williams een briljante en volwassen Peter Pan.
 
Kids with Attitude kiest ook ditmaal voor de musical met de muziek van de Engelse Piers Chater Robinson – die cast en crew met een kaart persoonlijk succes wenste – maar daagde zichzelf uit door onder meer alle choreografieën (van de hand van Denise Gähler) te vernieuwen, gebruik te maken van nieuwe projecties en hier en daar nog enkele aanpassingen te doen.
 
Het resultaat is een hartverwarmende voorstelling, geregisseerd door Ruben Rijnveld, waar zelfs een ijskonijn van ontdooit en waar de jonge spelertjes van Kids with Attitude kunnen laten zien wat ze in huis hebben. De drie vaste volwassen spelers Denise Gähler (moeder Liefje), Mathijs Kuijper (vader Liefje en Kapitein Haak) en Dylan Heyn (Smie) spelen volledig in dienst van hun jonge collega’s en zorgen ervoor dat zij kunnen stralen.
 
En die jonge collega’s doen het uitstekend, niet alleen de hoofdrolspelers maar ook de verloren jongens, de indianen en de dansers van dansschool We Entertain als piraten en zeemeerminnen. De 10-jarige Lucas overtuigt als Peter Pan. Hij geeft zijn personage niet alleen een ondeugend tintje mee (nog nooit klonk “Ammehoela” zo serieus en officieel) maar toont ook de gevoelige en melancholieke kant van Peter Pan als hij vol verlangen “echte moeder” Liefje op het bed van Wendy ziet slapen en besluit om de kinderen Liefje los te laten.
 
9-jarige Ronja biedt in de rol van Wendy uitstekend tegenspel en de chemie tussen beiden is duidelijk merkbaar. De laatste minuten van de voorstelling worden daardoor minuten om in te lijsten en het afscheid tussen Peter en Wendy raakt bij iedereen in het publiek een gevoelige snaar.
 
Kids with Attitude heeft in de jaren van zijn bestaan (sinds 1995) een uitstekende reputatie opgebouwd. Niet alleen biedt de kindertheaterschool ruimte aan kinderen om plezier te hebben, zich te ontwikkelen en meer zelfvertrouwen te krijgen; ook zijn er meer en meer kinderen die doorgroeien naar professionele producties. Zo zullen (oud)leerlingen binnenkort te zien zijn in musicals als “Was getekend: Annie M.G. Schmidt” en “Kruistocht in Spijkerbroek”.
 
Voor Kids with Attitude staat een nieuwe uitdaging te wachten: de geheel zelf geschreven en ontwikkelde musical “Abeltje” naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt, die volgend jaar in première zal gaan. Een hele klus, maar eerst nog even nagenieten van de avonturen van Peter Pan!
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage. Wil je meer zien van Peter Pan de Musical van Kids with Attitude? Hou dan onze facebook pagina in de gaten waar we binnenkort een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025