Musicalnieuws.nl

Kerstshow met Samson & Marie een feest voor het gehele gezin

Inmiddels is het al drie jaar geleden dat Marie Verhulst het nieuwe baasje werd van Samson en hiermee de fakkel overnam van haar vader Gert. De tijd was dan ook rijp om haar eerste kerstshow op de planken te brengen. Onder toeziend oog van de familie Verhulst werd niets weerhouden om er een feest van te maken in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne.

De kerstshows met Gert lijken een gegeven waar niet gemakkelijk overheen te komen is. En toch evenaart deze kerstshow dat nostalgische gevoel. Veel onderdelen zijn namelijk hetzelfde gebleven: veel meezingliedjes, Samson’s grappige versprekingen en de slapstick-humor van De Burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen. Bij de klassiekers zoals de ‘Samsonrock’ en ‘Alles is op’ zijn het niet alleen de kinderen die meezingen en dansen. Integendeel: de twintigers en dertigers hoor je nog het hardste meedoen. De show mag bestempeld worden als een feest voor het gehele gezin.
 
Na een grootse opening komen De Burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen ten tonele. Veel ouders in de zaal zijn duidelijk erg blij met deze aanvulling. Als later blijkt dat er in het theater een spook zit, zijn het vooral de kinderen die hard roepen. Ouders hoeven geen schrik te hebben voor nachtmerries: de spanning rondom het spookje verdwijnt snel als Samson er mee in gesprek gaat. Vervolgens zijn de kinderen muisstil: ze hadden immers aan Samson beloofd om het geheimpje van het spook te bewaren. Dit moest ook wel want er waren twee ware Ghostbusters (inclusief tune!) op zoek naar het spook om het terug in een gewoon lakentje te veranderen. Van Leemhuyzen en Alberto kwamen op met een stofzuigerrugzak zoals menig volwassene wel herkent. De feelgood vibe die over de show hangt zorgt natuurlijk voor een goed einde voor iedereen.
 
Marie brengt haar eigen sausje over de Samson-kerstshow en zorgt er zo voor dat de nieuwe generatie mee gaat met het hele verhaal. Ze heeft een goed gevoel voor timing waardoor de grappen keer op keer goed ontvangen worden door het publiek. Haar stem klinkt wat vermoeid van de vele shows, naar dat is haar direct vergeven. Haar vrolijke karakter maakt de show nog toegankelijker voor jonge kinderen. Dit blijkt uit de opvallend veel ‘kleine Marietjes’ al dansend door de zaal. Ze is duidelijk in de kinderharten gesloten.
 
Marie zorgt samen met Samson voor een nieuwe kersttraditie bij jonge gezinnen. De show heeft veel swingende nummers en geeft de kinderen meerdere emoties mee, zoals de angst rondom het spookje en later het geheimhouden van zijn aanwezigheid. Desalniettemin zal pure vrolijkheid blijven hangen bij alle aanwezigen.

Door: Samantha Brouwers
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025