Musicalnieuws.nl

Kerst vieren we dit jaar met AZOV Musicals en 'A Christmas Carol'

Het is elk jaar weer hetzelfde liedje. Kerst is nog niet voorbij of de volgende Kerst staat al weer voor de deur. En voor je het weet zijn er nog maar een paar weken te gaan. Voor AZOV Musicals uit Abbekerk (NH) komt Kerst zelfs nog iets vroeger dit jaar. Op 9 en 10 december speelt deze musicalvereniging de musical “A Christmas Carol” van Alan Menken en Lynn Ahrens in Dorpshuis De Nieuwe Haven in Abbekerk. Een week later, 16 december, staan er nog twee voorstellingen gepland in De Nieuwe Doelen in Enkhuizen.

A Christmas Carol vertelt het bekende verhaal van Ebenezer Scrooge die bekend staat als een uiterst onvriendelijke en ongevoelige man. Hij heeft een hekel aan Kerstfeest omdat het volgens hem zo veel geld kost en mensen zo opgaan in de emotie van het kerstgevoel dat mensen gedurende de kerstdagen niet productief zijn. Maar dan verschijnt de geest van zijn overleden partner, Marley aan hem met de boodschap dat hij er na zijn dood spijt van zal hebben als hij op deze manier op aarde leeft. Verder vertelt Marley dat Scrooge door 3 andere geesten bezocht zal worden: de geest van het verleden, de geest van het heden en de geest van de toekomst. Ieder op hun eigen manier confronteren de eerste twee geesten Scrooge met de harde werkelijkheid van het verleden en het heden. Het begint pijnlijk tot hem door te dringen welke kansen hij in het verleden heeft laten liggen en welke gevolgen die hebben in het heden. Maar het is vooral de geest van toekomst die de meeste indruk op hem maakt dat uiteindelijk de doorslag geeft voor zijn volledige ommekeer in zijn gedrag en denkwijzen.
 
Daags na de spetterende uitreiking van de Amateur Musical Awards in Koninklijk Theater Carré op maandag 20 november waren muzikaal leider Gerbrand van Kolck en regisseur Ineke de Geus weer present bij de wekelijkse repetitie van AZOV Musicals. Ook Martin Brongers, genomineerd voor een award voor zijn rol van Zoser in Aida en een dag eerder nog op het podium van een volgepakt Carré is gewoon weer van de partij. Een repetitie waar choreograaf Sanne Ooms het gezelschap bij de hand nam om bij alle choreografieën de puntjes op de i te zetten en tegelijkertijd te “spacen”: er wordt namelijk gerepeteerd op het podium waar begin december de eerste voorstellingen zullen worden gespeeld.
 
Na afloop van de toch wel intensieve repetitie is het tijd voor gezelligheid met een hapje en een drankje in de bar van het Dorpshuis en wordt er volop nagepraat over de dag van gisteren en vooruitgekeken naar de vier voorstellingen van A Christmas Carol. Een mooi gezelschap daar aan de bar die vol gaat voor een serie mooie voorstellingen komende maand.
 
A Christmas Carol van AZOV Musicals is vier keer te bewonderen in Abbekerk (9 en 10 december) en Enkhuizen (16 december, twee voorstellingen). Voor meer informatie en kaartverkoop kun je terecht op www.azov.nl
 
Bekijk HIER onze fotoreportage van de repetities.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025