Musicalnieuws.nl

Kerst vieren is geen pretje, maar wel lachen in Familiespel

Met een samengesteld gezin kerst vieren inclusief exen is vragen om problemen, zo ook in de komedie Familiespel

Het gescheiden stel Elizabeth (gespeeld door Jacqueline Blom) en Nicolaas (Mark Rietman) bezitten samen een vakantiehuis in Schotsland en willen beide in dit huis kerst vieren met hun kinderen. Beide hebben nieuwe relaties en deze zullen niet alleen zelf kerst mee komen vieren, nee, die nemen ook hun eigen kinderen mee.
Nicolaas heeft relatie met schooljuffie Odilia (Annick Boer) en zijn ex Elizabeth heeft nu relatie met Hugo (Bas Hoeflaak).  
Elisabeth en Nicolaas hebben twee puberkinderen en Hugo heeft twee kleinere kinderen. Deze kinderen worden met kerst met elkaar geconfronteerd en het bijzondere van deze voorstelling is dat de vier acteurs dubbelrollen spelen, dus ze spelen zowel de ouders als de kinderen.
Om elkaar beter te leren kennen en het ijs te breken wordt er voorgesteld om een gezelschapsspel te spelen, waarbij er van kaartjes persoonlijke vragen worden gesteld aan zichzelf en die dan zo eerlijk mogelijk moeten worden beantwoordt. Hieruit volgen uiteraard diverse pijnlijke situaties, waaruit ook blijkt dat de pijn van de scheiding nog steeds niet geheel is verwerkt.
Door het sterke spel van de vier acteurs veranderen heel soepel van kind naar volwassenen en weer terug, met hele kleine veranderingen zoals een muts of rok, maar vooral de lichaamstaal maakt het toch heel duidelijk wie ze op dat moment spelen.
 
Familiespel is een tragikomedie en geschreven door Marijke Schermer en heeft diverse heerlijke lachmomenten, maar toch ook veel momenten waarop de pijn van een scheiding, maar ook binnen een nieuwe relatie heel duidelijk is.

Vorig jaar zou deze komedie al in première gaan, maar door lelijke val van Mark Rietman moest deze uitgesteld worden naar dit jaar. Maar nu speelt deze tragikomedie door het hele land en MusicalNieuws zag de show op donderdag 19 januari in Stadstheater Zoetermeer. Kijk HIER voor de speellijst voor een theater bij U in de buurt.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025